Anna konyhája

Snidlinges, zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 30 dkg sárgarépa, 1 fej karalábé, 25-30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 nagy csokor snidling, 3 ek zsemlemorzsa, 10 dkg zsenge borsó,só, bors, Elkészítése: Az apóra kockázott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a megtisztított és felkockázott sárgarépát és a karalábét. Tovább párolom, majd… Tovább »

Petrezselyem krémleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 ek olívaolaj, 40 dkg zeller és sárgarépa vegyesen, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 dl főzőtejszín, 1 liter zöldség alaplé vagy víz, feltétnek: vékony szelet rozskenyér, olívaolaj, szeletelt sajt, Elkészítése: A finomra felszeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatok. Hozzáadom a megtisztított és apró kockákra felvágott zellert… Tovább »

Karfiol krémleves brokkoli rózsákkal

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1/2 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, 1 db közepes burgonya, olaj, só, bors, 10 dkg reszelt sajt,   Elkészítése: A megtisztított sárgarépát felkarikázom. A megmosott karfiolt rózsáira szedem, a brokkoli rózsáit rövid szárral levágom, a lágy szár többi részét felaprítom. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízbe dobom a brokkolit és pár percig… Tovább »

Karalábé krémleves húsgomócokkal

Hozzávalók: 2 ek étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 db karalábé, 2 szél sárgarépa, só, bors, húsleveslé, 1 kis csokor petrezselyem, A húsgombóchoz: 20 dkg darált sertéshús, ( lehet, darált marha, csirke, pulyka.. ) só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek aprított petrezselyem, étolaj a sütéshez, Elkészítése: A darált húst összekeverem az áttört fokhagymával és a… Tovább »

Zöldséges krémleves pirított kolbászkarikákkal

Hozzávalók: 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1-1 marék kelbimbó, zöld ceruzabab, zöldborsó,  olaj, só, bors, 1 ek házi vegeta, 1 szál friss cserkészkolbász, 2 kk keményítő vagy liszt, 1 dl tejszín, Elkészítése: 2 ek olajon pár percig kevergetve pirítom a megtisztított és felaprított zöldségeket, majd felöntöm 1 liter vízzel. Lassan forralva puhára főzöm,… Tovább »

Currys sütőtök krémleves brokkolival és baconnal

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 25 dkg kápia paprika, olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek curry fűszerkeverék, só, bors, 30-40 dkg sült sütőtök, 1 dl tejszín, 1 tk csilikrém, citromlé ízlés szerint, 10-15 dkg aprított bacon, Elkészítése: A rózsáira szedett brokkolit és a kicsumázott, felkockázott paprikát egy kevés olívaolajon átpirítom a zúzott fokhagymával és a curry… Tovább »

Levesgyöngy házilag

Hozzávalók: (4 főre) 1 tojás, 9 dkg liszt, csipet só, 1/4 mk sütőpor, olaj a sütéshez, Elkészítése: A tojást kissé villával felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm. Krémlevesek remek kiegészítője !... Tovább »

Brokkoli krémleves házilag készített levesgyönggyel

Hozzávalók: 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 50 dkg  brokkoli, 100 ml tejszín 300 ml víz, só, bors, A levesgyöngyhöz: 1 tojás, 9 dkg liszt, csipet só, 1/4 mk sütőpor, olaj a sütéshez, Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedem és a rövid szárával együtt forró vízben 2 percig blansírozom.  A kifőző vízbe  sót,… Tovább »

Sárgadinnye krémeves

Hozzávalók: 1 db sárgadinnye, 3 db alma, cukor vagy édesítőszer, 2-3 db szegfűszeg 1 db citrom frissen facsart leve, 2 tk vanília pudingpor, 1/2 dl tejszín vagy tej, Elkészítése: A megtisztított gyümölcsök héját és a magokat eltávolítom, majd apró kockákra szeletelem. Az összes gyümölcs 2/3-át annyi vízben ami éppen ellepi, felteszem főni. Egyet forralok rajta,… Tovább »

Pofonegyszerű zeller krémleves

Hozzávalók: 1 db zeller, fél fej karfiol, 2 db sárgarépa, 1 db burgonya, 1 db édes alma, házi vegeta, csilipor, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, annyi szelet magos, rozskenyér, ahány főnek készül, reszelt sajt, Elkészítése: A megtisztított, felaprított zöldségeket annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Sózom, borsozom, fokhagymával, vegetával, és kevés csiliporral ízesítem. Amikor… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!