Anna konyhája

Egyszerű brokkoli krémleves

Hozzávalók: 1 db kisebb brokkoli, 1 db burgonya, só, bors, 1 dl tejszín, Levesbetétnek: 2 szelet kenyér, Elkészítése: A burgonyát megtisztítom, felkockázom, és enyhén sós vízben felteszem főni. A brokkolit forrásban lévő szódabikarbónás vízbe mártom fél percre, majd kiveszem, rózsáira szétszedem, és a burgonyához adom. Amikor a zöldségek megfőttek, botmixerrel pépesítem. sózom, borsozom, a tejszínt… Tovább »

Tejfölös raguleves

Hozzávalók: 30 dkg sertéscomb, olaj, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 3-4 babérlevél, 1/2 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 ek tejföl, A levesbetéthez: 1 db tojás, liszt, Elkészítése: A vöröshagymát felaprítom, húst 1 cm-es kockákra vágom és kevés olajon körbepirítom. A tűzről leveszem, pirospaprikát szórok rá, elkeverem, majd kb 1 l  vízzel felengedem,  és visszateszem főni. Közben… Tovább »

Mustáros sárgaborsó krémleves pirított hagymakarikákkal

Hozzávalók: (2-3 főre ) 25 dkg sárgaborsó, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 ek olívaolaj, 1 dl fehérbor, 1 l víz vagy zöldségalaplé, só, bors, 1 ek dijoni mustár, 1 mokkáskanál fehérborecet, 2 szál rozmaring, A ropogós hagymakarikákhoz: 2 fej vöröshagyma, 2 ek liszt, 1 ek rizsliszt, olaj Elkészítése: A sárgaborsót egy éjszakára hideg… Tovább »

Fokhagymás csicsóka krémleves kukoricapehellyel

Hozzávalók: (2 főre) 2 fej fokhagyma, 50 dkg megtisztított csicsóka, 1 fej vöröshagyma, olaj, 1 tk füstölt pirospaprika, 0,5 dl tejszín, 1 mokkáskanál 10 %-os ecet, só, bors, csilipaprika ízlés szerint, A tálaláshoz: 3 gerezd fokhagyma, 1 ek olívaolaj, 2-3 marék kukoricapehely, Elkészítése: A megtisztított és felaprított vöröshagymát  főzőlábasba teszem, és egy kevés olajonüvegesre párolom…. Tovább »

Palócgulyás

Hozzávalók: 1/2 kg sertéshús, 2 fej vöröshagyma, 2 db közepes burgonya, 25-30 dkg zöldbab, tejföl ízlés szerint, 1 ek aprított friss kapor, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 mk őrölt kömény, 3 db babérlevél, Elkészítése: A felkockázott vöröshagymát kevés olajon üvegesre párolom, majd ráteszem a felkockázott húst, és fehéredésig sütöm. A tűzről lehúzom megpaprikázom, elkeverem, majd… Tovább »

Tökbél leves, a hamis húsleves !

Hozzávalók: egy főzőtök kikapart húsa és magja, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, egy csokor petrezselyem, 1 marék zöldborsó, 2 szál sárgarépa, olaj, 2 marék cérnametélt, vagy bármilyen apró tészta, Elkészítése: A főzőtök kikapart húsát és magját felöntöm 2 liter vízzel, és a fokhagymával együtt 1 óra alatt puhára főzöm. Ha a tökbél megfőtt, a levét… Tovább »

Sült paprika krémleves

Hozzávalók: 1 kg kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor bazsalikom, 1 liter alaplé, 1 dl habtejszín,  csipet só, bors, csilipehely, 20 dkg felkockázott bacon, Elkészítése: A bacont zsírjára kisütöm, leszűröm és félreteszem. A kápia paprikákat kettévágom, a magházát eltávolítom és elektromos grillezőben megsütöm. A hagymákat és a bazsalikomot felaprítom, majd a hagymákat a leszűrt bacon zsírban üvegesre… Tovább »

Brokkoli krémleves sajtgombóccal

Hozzávalók: 1 fej brokkoli, 1 db burgonya, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl tejszín, só, bors, szódabikarbóna,  A sajtgombóchoz: 10 dkg sajt, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál búzadara, 1 db tojás,  só,  bors, Elkészítése: A sajtgombóccal kezdem, hogy a búzadara pihenhessen. A sajtot lereszelem és egy villával összekeverem a tojással. Hozzáadom a búzadarát, és annyi lisztet, amennyit felvesz…. Tovább »

Gyömbéres édesburgonya krémleves

Hozzávalók: kb 45-50 dkg édesburgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg bacon, só,  bors, 1 kk reszelt gyömbér, 1/2  tk chili pehely, 8 dl csirke alaplé, 1 csipet cayenne-bors olaj, A levesbetéthez : 10-15 dkg édesburgonya, só, 1 tojássárgája, durumliszt, Elkészítése: 1 ek olajon megpirítom az apróra felkockázott vöröshagymát, majd rádobom a meghámozott és… Tovább »

Almás zellerkrémleves

Hozzávalók: 50 dkg zeller, 5 dkg vaj, 2 db zöld alma, 1 fej vöröshagyma, 1 l csirkealaplé vagy víz, só, bors, 10 dkg bacon, 1 dl olívaolaj, 1 csokor snidling, Elkészítése: A megtisztított és felaprított zellert, almát és vöröshagymát a vajon 15 percig párolom, majd felöntöm az alaplével és  25 perc alatt puhára főzöm. Pépesre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!