Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 30 dkg kenyérliszt, 15 dkg rétesliszt, 15 dkg zabpehely, 15 dkg tk rozskovász gyümölcsvízzel frissítve, ( aszalt szilva ) só, 3-4 ek olaj, 3,5-4 dl langyos víz, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat 2 x megetetem. Erjesztett aszalt szilvás levet használok víz helyett. Sütés előtti este a zabpelyhet 2,5… Tovább »
Zabpelyhes-rozsos kovászos veknik
Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 30 dkg kenyérliszt, 15 dkg rétesliszt, 15 dkg zabpehely, 15 dkg tk rozskovász gyümölcsvízzel frissítve, ( aszalt szilva ) só, 3-4 ek olaj, 3,5-4 dl langyos víz, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat 2 x megetetem. Erjesztett aszalt szilvás levet használok víz helyett. Sütés előtti este a zabpelyhet 2,5… Tovább »

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 2 dl tej, 1 ek cukor, 0,7 dl víz, 1 dkg só, 20 dkg kovász, 30 dkg vaj a hajtogatáshoz, 1 tojás + 1 tk tej a kenéshez, reszelt sajt a szóráshoz, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé a bevonáshoz, Elkészítése: Reggel a lisztet, a kovászt, a tejet, a vizet, a sót…
Hozzávalók: 30 dkg fehér tönkölyliszt, 30 dkg kenyérliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 ek natúr joghurt, 25 dkg kovász, 1 ek sikér, 4-4,5 dl langyos víz, só, 2-3 ek olaj, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat elkezdem frissíteni. Reggel 3 dkg anyakovászhoz 10 dkg fehér tönkölylisztet és 10 dkg langyos vizet adok,…
Hozzávalók: 30 dkg kovász, 35 dkg fehér tönkölyliszt, 35 dkg kenyérliszt, 4-4,5 dl langyos víz, só, 2-3 ek olaj, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat elkezdem frissíteni. Reggel 3 dkg kovászhoz 10 dkg fehér tönkölylisztet és 10 dkg langyos vizet adok, és simára keverem. Amikor a mennyisége duplázódott, 10 dkg kovászt kiveszek belőle…
Ez a harmadik élesztő nélküli kovászos kenyerem. Az ötleteket, az elméleti segítségeket itt találtam : http://vadkovaszsuli.blogspot.com/2017/05/hofeherke.html, …
Hozzávalók: 25 dkg rozskovász, 25 dkg világos rozsliszt, 25 dkg búzaliszt, 1 ek méz, 1 tk só, 1 tk egész kömény, 1/2 tk őrölt kömény 2 ek olaj, 2-2,5 dl langyos víz Elkészítése: Kelesztőtálba szitálom a liszteket, hozzáadom a fűszereket, és jól összekeverem. Hozzáöntöm a kimért kovászt, a mézet, és az olajat. A langyos…