Anna konyhája

Sütőtökös lepény

Hozzávalók: 30 dkg nyers sütőtök, 20 dkg krumpli, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál rétesliszt, fél csokor aprított petrezselyem, só, bors, 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez, Elkészítése: A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást,… Tovább »

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya, 30 dkg kelbimbó, 10 dkg bacon, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 csokor petrezselyem, só, bors, 1 csipet szódabikarbóna, Elkészítése: A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem. Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.  A paradicsomot is felkarikázom.  A bacont felaprítom. Összekeverem a… Tovább »

Sajtos-petrezselymes omlett kolbásszal

Hozzávalók: 1/2 ek olívaolaj, 4 db tojás,  10 dkg sütnivaló  kolbász, 10 dkg reszelt sajt, 0,8 dl tejszín, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemlevél, 2 dkg vaj, Elkészítése: A felaprított kolbászt forró olajban aranybarnára sütöm, majd a zsiradékból kiszedem és félreteszem. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, a reszelt sajttal, a felaprított petrezselyem felével, majd sózom,… Tovább »

Kacsamáj pástétom fekete fokhagymával

  Hozzávalók: 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva, 3 gerezd fehér fokhagyma, 2 gerezd fekete fokhagyma, 1 babérlevél,  1 ág friss kakukkfű , só,  bors, 15 dkg kacsazsír, Elkészítése: A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd… Tovább »

Almás-tormás krumplipüré

Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, bors, 4 db zöld alma, 4 dkg vaj, 2 evőkanál csípős torma, (legjobb a frissen reszelt ) 1 ek tejföl, Elkészítése: A megtisztított, felkockázott krumplit sós vízben főzöm 15 percig, majd hozzáadom a megtisztított, felkockázott almát.Puhára főzöm. Alaposan lecsöpögtetem, krumplitörővel összetöröm, majd hozzáadom a vajat, a tormát és a tejfölt…. Tovább »

Burgonya lepénykék

Hozzávalók: 40 dkg burgonya, kb 20 dkg liszt, só, 1 tojás, 3 dkg vaj, olaj a sütéshez, Elkészítése: Megtisztítom a burgonyát, felaprítom és megsózva felteszem főni. Amikor puha hagyom egy kicsit hűlni, majd összetöröm, megsózom és összekeverem a liszttel. A vajjal és a tojással összeállítom a tésztát. Lágy, de kezelhető tésztát kell kapnom. A tésztát… Tovább »

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, só, őrölt bors, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt római kömény, 1 kg paradicsom, 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kisebb bébi cukkini, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 db tojás, Elkészítése: A paradicsom… Tovább »

Főtt tojással töltött rizsgombóc

Hozzávalók:  ( 4 főre ) 20 dkg párolt rizs, 8 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, só, bors, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem, 2 db főtt tojás, 1 tojásfehérje, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, Elkészítése: 2 db tojást keményre főzök és lehűtöm, majd keresztbe kettévágom. A kész párolt rizst összekeverem a reszelt sajttal, a tojássárgájával, a sóval, borssal… Tovább »

Sajtos – joghurtos mártogatós

Hozzávalók: 25 dkg natúr krémsajt, 2 ek tejföl, só, bors, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma, Elkészítése: Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.  ... Tovább »

Sztrapacska pirított baconnal

Hozzávalók: (2-3 főre ) 35 dkg burgonya, 10-15 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 20-25 dkg juhtúró, 2-3 dl tejföl, 15 dkg bacon, só, finomra aprított kapor, Elkészítése: A bacont 1-2 ek olajon zsírjára sütöm. Mikor elkezd pirulni, 1-2 ek tejet öntök rá, így a szalonna szép piros, ropogós lesz. A kisütött pörcöt kiszedem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!