Anna konyhája

Brokkolis-sajtszósszal töltött édesburgonya

Hozzávalók: (2 főre ) 4 db kisebb édesburgonya, A sajtszószhoz: 4 szelet bacon, 1 ek olaj, 1 kisebb brokkoli, 2 dl tejszín, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, A chimichurrihoz: ( argentin mártás ) 1 csokor petrezselyem, 1 piros csili, 6 ek olívaolaj, 4 ek vörösborecet, 1 tk nádcukor, 1 tk kakukkfű, 1 tk oregánó,… Tovább »

Fűszeres krumpli muffin

Hozzávalók: 1 kg megtisztított burgonya, 5 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéshez, 1 tk fokhagymapor, 1 tk kakukkfű, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, Elkészítése: A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenem. A burgonyát vékonyra szeletelem. Fűszerezem, majd rászórom a reszelt sajtot , végül ráöntöm az olvasztott vajat és alaposan összekeverem. A fűszeres-sajtos burgonyaszeleteket oszlopszerűen… Tovább »

Sajtos-röszti muffin

Hozzávalók: 75 dkg burgonya 15 dkg reszelt sajt , 2 db tojás, 1 kk só, 1 ek vaj, Elkészítése: A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenem. A burgonyát megtisztítom, lereszelem és megsózom. Állni hagyom 10 percet, majd kifacsarom, és hozzáadom a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot. Összekeverem, majd az előkészített muffin forma mélyedéseibe kanalazom. A tetejére… Tovább »

Hagymás-sonkás-sajtos frittata

Hozzávalók: (2-3 főre ) 3 szál újhagyma, 1 db színes kaliforniai paprika, 2 db burgonya, 2 szelet sonka felaprítva, 10 dkg reszelt sajt, 6 dkg liszt, 4 db tojás, só, bors, Elkészítése: A hagymát felkarikázom, a paprikát és a sonkát apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, lesózom, pár percig állni… Tovább »

Töltött őzláb gombafejek

Hozzávalók: 5-6 db fiatal, közepes méretű, őzlábgomba fej, 4 db főtt tojás, 1 db tojás, 4 dkg vaj, 2 db zsemle, só, bors, 1 csokor finomra aprított metélőhagyma, 10 dkg reszelt sajt, liszt, 1 db tojás, zsemlemorzsa, Elkészítése: A gombák szárát eltávolítom, a kalapját folyó vízben alaposan megtisztítom, majd a lemezével lefelé fordítva, egy konyharuhán… Tovább »

Krumplirózsa baconnal és sajttal

Hozzávalók: ( 8 db-hoz ) 2 szem nagy burgonya, 8 szelet bacon, 5 dkg vaj, 1 tk fokhagyma granulátum, 1 ek morzsolt majoránna, só, bors,10 dkg reszelt sajt, Elkészítése:   A vajat megolvasztom és elkeverem a fűszerekkel. A burgonyát meghámozom és uborkagyalun vékonyra felkarikázom. Kiterítek egy bacon szeletet és tetőcserépszerűen rárakom a burgonyakarikákat, ügyelve arra,… Tovább »

Csicseriborsó currys zöldségekkel

    Hozzávalók: 20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg vegyes zöldség, ( hagyma, sárgarépa, brokkoli, karalábé, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó,….. ) 1 tk currypor, só, bors, 1 csokor felaprított petrezselyem,  5 dkg vaj, Elkészítése: A csicseriborsót előző este bőséges, hideg vízbe beáztatom. Másnap leszűröm, és sós, szódabikarbónás vízben felteszem főni, amíg puha, de harapható lesz. A zöldségeket… Tovább »

A legropogósabb burgonya chips

Hozzávalók: sütnivaló, C-típusú burgonya, só vagy sós fűszerkeverék, olaj, Elkészítése: Az alaposan megtisztított burgonyát hajszálvékony szeletekre, karikákra vágom, és legalább 1-2 órára hideg vízben megáztatom. A vizet legalább 1x cserélem. Tiszta konyharuhába kiszedem az előzőleg alaposan lecsepegtetett burgonyát és teljesen szárazra “törlöm”. Olajsütőben, 170 °-on, kis adagokban ropogós, aranybarnára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, lecsöpögtetem, majd tálba… Tovább »

Burgonyafánk

Hozzávalók: 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya, kb 20 dkg liszt, 1 db tojás, 4 dkg margarin, 1,5 dkg élesztő, só, tej, Elkészítése: A burgonyafánkhoz a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Közben 2 ek langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, és pár perc alatt felfuttatom. Az áttört burgonyára rászórom… Tovább »

Brokkolis-cukkinis frittata

Hozzávalók: 1 zsemle vagy 2 szelet kenyér a héja nélkül, 2-2, 5 dl tej, 4 tojás, só, bors, 1 csokor aprított petrezselyem, 3 ek reszelt sajt, 1 kisebb brokkoli, 1 kisebb reszelt cukkini, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, Elkészítése: A brokkolit enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe dobom, a tűzről leveszem, majd pár perc után leszűröm…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!