Anna konyhája

Ropogós szendvicszsemle

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 2 dkg élesztő, 3 ek kefir, 1 tojás, 3 ek olaj, 2 kk só, 1 ek cukor, csipet aszkorbinsav, langyos tej Elkészítése. 2 dl langyos tejbe feloldok 1 ek cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom. A kelesztőtálba kimérem a lisztet, búzacsírát, zabkorpát. Sózom, és összekeverem.Hozzáadom… Tovább »

Hamburger zsemle

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 dl langyos tej, 2 ek cukor, 1 kk só, 10 dkg joghurt, 1 tojás, 2 ek olaj, 1 tojás a bekenéshez, szezámmag Elkészítése: Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatom. A kelesztőtálba mérem a lisztet, megsózom, a közepébe öntöm a joghurtot, az olajat, beleütöm a tojást…. Tovább »

Leveles buci

Hozzávalók: 2 dl kefir vagy joghurt, 2,5 dkg élesztő, 1/2 kk só, 1 kk cukor, 2,5 dkg vaj, 35 dkg liszt, 2,5 dkg vaj a lekenéshez Elkészítése: A kefirt langyosra melegítem, belekeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson. Mikróban megpuhítom a vajat. A lisztet kelesztőtálba mérem, sózom, beleteszem a puha vajat, majd… Tovább »

Korpás – kefíres zsemle

  Hozzávalók. 60 dkg liszt, 2 ek. búzakorpa, 2 ek zabkorpa, 2 kk só, 1 ek cukor, 3 ek étolaj, 20 dkg kefir, 1 db tojás, 2,5 dkg élesztő. 2,5 – 3 dl langyos tej, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a lisztet, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom, és… Tovább »

Zsemle

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl langyos tej, 1 ek. cukor, 1 tk. só, 1 tojás, 2 dkg olvasztott vaj, 3 dkg éleszt Elkészítése. 1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot, és pár perc alatt felfuttatom benne az élesztőt. Kelesztőtálba teszem a lisztet, olvasztott vajat, tojást, és a maradék langyos tejjel kelt tésztát dagasztok…. Tovább »

Magvas zsemle

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 15 dkg zabpehely, 15 dkg zabkorpa, 2 ek. étolaj,  2 ek. só, 2,5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 2-2 ek. napraforgómag, szezámmag, tökmag,zabpehely, Elkészítése: A magvakat összekeverem és egy serpenyőben illatosra pirítom őket, majd elfelezem. A lisztet, korpát, pelyhet, és a magvak felét kelesztő tálba teszem, összekeverem. Közepébe morzsolom az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!