Anna konyhája

Az isteni cruffin

Hozzávalók: 5 dkg cukor, 1 ek porélesztő, 1,8 dl langyos víz, 30 dkg liszt, 5 dkg lágy vaj, csipet só, 20 dkg lágy vaj a kenéshez, Elkészítése:  A cukrot, az élesztőt és a meleg vizet keverőtálba teszem, összekeverem, 10 percet pihentetem, majd hozzáadom a lisztet, a csipet sót és az 5 dkg lágy vajat, majd a… Tovább »

Rozsos kovászos zsemle

Hozzávalók: 30 dkg kenyérliszt, 20 dkg fehér rozsliszt, 10 dkg tk rozsliszt, 10 dkg rétesliszt, 20 dkg aktív rozskovász, 1 szem főtt burgonya, 4-4,5 dl langyos erjesztett aszalt szilvalé, só, 3-4 ek olaj, Elkészítése: A burgonyát héjastól megfőzöm, majd megtisztítom, krumplinyomón áttöröm és félreteszem hűlni.  Másnap reggel közvetlenül a keverőtálba kimérem a liszteket, a közepébe… Tovább »

Rozsos-aszalt paradicsomos császárzsemle

     Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg fehér rozsliszt, 2 tk só, 5 dl langyos tej, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 2 ek natúr joghurt, 2 ek olívaolaj, (az aszalt paradicsom olajából ) 5-6 db aszalt paradicsom felaprítva, szezámsó a tetejére, Elkészítése: A langyos tej felébe megolvasztom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt,… Tovább »

Császárzsemle

  Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tk só, 5 dkg olvasztott vaj, 5 dl langyos tej, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, Elkészítése: A vajat megolvasztom. A langyos tej felébe felolvasztom a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt, és felfuttatom. A lisztet megsózom, a közepébe öntöm a vajat és a felfuttatott élesztőt, majd összeállítom… Tovább »

Lenes zsemle

   Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2 ek lenmag, 2 ek zabkorpa, 2 kk só, 1 ek cukor, 2 dkg olvasztott vaj, 20 dkg kefír, 1 db tojás, 2,5 dkg élesztő. 3 dl langyos tej Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a lisztet, a lenmagot és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom,… Tovább »

Zabos zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg búzaliszt, 20 dkg zabliszt, 5 dkg zabpehely, 5 dkg zabkorpa, 2,5 dkg élesztő, 1,5 tk só, 1 tk méz 1 ek sikér, 1 kk aszparginsav, 0,5 dl olaj, 4 dl langyos víz, Elkészítése: A liszteket, a zabkorpát,  a zabpelyhet  kelesztőtálba kimérem, és kézzel összekeverem. Közepébe kis mélyedést csinálok, és az élesztőt… Tovább »

Vágott zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg durumliszt, 1 ek sikér, 2 ek búzacsíra, 2,5 dkg friss élesztő, 2 ek olaj, + a lekenéshez, 1 ek só, 1 ek méz, 2-3 dl langyos víz Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a sikért. Közepébe morzsolom az… Tovább »

Teljes kiőrlésű vágott zsemle

Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 1 ek méz, 2,5 dkg friss élesztő, 3 ek joghurt, 1 db tojás, 2 ek olaj,  1 kk aszkorbinsav, 1,5 tk só, Kb 4 dl langyos víz, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, a búzacsírát, és a korpát… Tovább »

Amarantos-tönkölykorpás zsemle

  Hozzávalók: 40 dkg liszt, 30 dkg teljeskiőrlésű liszt, 3 ek tönkölykorpa, 2 ek amaránt pehely, 3 ek joghurt, só, 3 ek olaj, 2,5 dkg élesztő, 1 ek méz, Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, az amaránt pelyhet, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, és mézzel, langyos vízzel kovászt készítek.Letakarom, és… Tovább »

Teljes kiőrlésű zsemle

  Hozzávalók. 30 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 ek búzacsíra, 2 ek zabkorpa, 2,5 dkg élesztő, 1 ek cukor, 2 kk só, 3 ek olaj Elkészítése: A kelesztőtálba teszem, és összekeverem a liszteket, és a korpát . Közepébe morzsolom az élesztőt, kis cukorral megszórom, és langyos vízzel kovászt készítek.Letakarom, és meleg helyen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!