Anna konyhája

Lisztmentes magvas kenyér

Hozzávalók: 4 tojás, 1 dl víz, 9 dk g mogyoró vagy dió, 9 dk lenmag, 9 dkg napraforgómag, 9 dkg szezámmag, 9 dk tökmag, egy csipet só, fél teáskanál szódabikarbóna, Elkészítése:  A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval  felverem.  Hozzáadom a szódabikarbónát és a vizet. A magokat  megőrlöm,  hozzáadom a tojáshabos keverékhez, a… Tovább »

Öreg tésztás – rozskovászos gyökérkenyér

Hozzávalók az öreg tésztához: 15 dkg aktív rozskovász, 1,2 dl langyos víz, 25 dkg liszt, Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos vizet simára keverem, majd hozzászitálom a lisztet és bedagasztom. Kelesztőtálba teszem, lefedem és szoba hőmérsékleten hagyom, amíg megkel, majd összeesik. Átpakolom egy kisebb, lezárható dobozba és a hűtőbe teszem. Két hétig biztos eltartható. Amikor… Tovább »

Öreg tésztás kovászos kenyér

Hozzávalók az öreg tésztához: 15 dkg aktív rozskovász, 1,2 dl langyos víz, 25 dkg liszt, Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos vizet simára keverem, majd hozzászitálom a lisztet és bedagasztom. Kelesztőtálba teszem, lefedem és szoba hőmérsékleten hagyom, amíg megkel, majd összeesik. Átpakolom egy kisebb, lezárható dobozba és a hűtőbe teszem. Két hétig biztos eltartható. Amikor… Tovább »

Kovászos focaccia

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 20 dkg tk tönkölyliszt, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg aktív kovász, 6 dl langyos víz, só, olaj, olívaolaj, tökmag, napraforgómag, Elkészítése: Este bedagasztottam, közben fél órát pihent a tészta, majd sóztam és folytattam a dagasztást kb 10 percig. Kiolajozott kelesztőtálba tettem. Kétszer sziromhajtogatás, majd ment a hűtőbe reggelig. Reggel óránként… Tovább »

Zabpelyhes-rozskovászos buci

Hozzávalók: 40 dkg kenyérliszt, 30 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg rétesliszt, 20 dkg rozskovász, 10 dkg zabpehely, só, 5,5 dl langyos víz, Elkészítése: A zabpelyhet 2,5 dl forrásban lévő vízzel leöntöttem és pár órát állni hagytam. A dagasztótálba tettem a liszteket, a zabpelyhet, a kovászt és 5 dl vízzel 5 percig dagasztottam. 30 percet pihentettem,… Tovább »

Rozskovászos kenyér

Hozzávalók: 20 dkg kenyérliszt, 10 dkg rétesliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg rozsliszt, 10 dkg tk rozsliszt, 20 dkg rozskovász, 10 dkg zabpehely, 2 ek görög joghurt, 3-3.5 dl víz, só, 3-4 ek olaj, Elkészítése: Sütés előtti este a zabpelyhet 2 dl forró vízzel leöntöm és másnap reggelig hagyom megduzzadni.  Másnap reggel közvetlenül a… Tovább »

Zabpelyhes-rozsos kovászos veknik

Hozzávalók: 20 dkg rozsliszt, 30 dkg kenyérliszt, 15 dkg rétesliszt, 15 dkg zabpehely, 15 dkg tk rozskovász gyümölcsvízzel frissítve, ( aszalt szilva ) só, 3-4 ek olaj, 3,5-4 dl langyos víz, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat 2 x megetetem. Erjesztett aszalt szilvás levet használok víz helyett. Sütés előtti este a zabpelyhet 2,5… Tovább »

Teljes kiőrlésű, kovászos kenyerem

Hozzávalók: 30 dkg fehér tönkölyliszt, 30 dkg kenyérliszt, 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 ek natúr joghurt, 25 dkg kovász, 1 ek sikér, 4-4,5 dl langyos víz, só, 2-3 ek olaj, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat elkezdem frissíteni. Reggel 3 dkg anyakovászhoz 10 dkg fehér tönkölylisztet és 10 dkg langyos vizet adok,… Tovább »

Kovászos fehér tönkölykenyér

Hozzávalók: 30 dkg kovász, 35 dkg fehér tönkölyliszt, 35 dkg kenyérliszt, 4-4,5 dl langyos víz, só, 2-3 ek olaj, Elkészítése: A sütés előtti nap a hűtős kovászomat elkezdem frissíteni. Reggel 3 dkg kovászhoz 10 dkg fehér tönkölylisztet és 10 dkg langyos vizet adok, és simára keverem. Amikor a mennyisége duplázódott, 10 dkg kovászt kiveszek belőle… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!