Anna konyhája

Sajtos tönkölykréker

Hozzávalók: 12,5 fehér tönkönybúzaliszt, 1 tk szezámmag, 1 tk lenmag, 1 tk só, 3 dkg vaj, 7 dkg reszelt sajt, 0,6 dl tej, 1 tk mustár, Elkészítése: A liszthez hozzákeverem a szezámmagot, a lenmagot, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt,majd a felkockázott hideg vajjal az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom a tésztát…. Tovább »

Pepparkakor – svéd gyömbéres keksz

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg méz, 10 dkg puha vaj,1/2 tk őrölt vanília, 1 tk őrölt gyömbér, 1 tk őrölt fahéj, 1 tk kakaópor, 1 narancs reszelt héja, csipet só, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, Elkészítése: A lisztet összekeverem a száraz hozzávalókkal, hozzáadom a puha vajat és a mézet, majd összegyúrom. A tésztát… Tovább »

Mogyorós-csokis csiga

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 dl tejszín 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg mogyoró, Elkészítse: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba… Tovább »

Kovászos-sajtos ropogós

Hozzávalók: 20 dkg kovász, 15 dkg félfogós liszt, 5 dkg rétesliszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém, 8 dkg vaj, 1/2 tojássárgája, ízlés szerint :só, bors, fűszerpaprika, a tetejére: 1/2 tojássárgája + tej, szezámmag, Elkészítése: A lisztet elmorzsolom a felkockázott vajjal, majd hozzáadom a sajtokat, a 1/2 tojássárgáját, a kovászt és a fűszereket…. Tovább »

Duplán túrós csiga

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg túró, 2 tk sütőpor, 6 dkg olvasztott margarin, csipet só, 1 tojás, A töltelékhez: 25 dkg túró, 3 ek porcukor, csipet só, 1 tojás, 1 ek vanília kivonat, 20 dkg kék áfonya vagy aszalt meggy, 2 ek tej a lekenéshez, Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom. ( nekem 1-2… Tovább »

Csípős anyósnyelv – kovásszal

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, A tetejére: 1 kisebb tojás, 2 ek tej, máltai fűszersó, szezámmag, reszelt sajt, nagy szemű tengeri só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel… Tovább »

Anyósnyelv – kovászos borkorcsolya

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig sodrom. ezeket a hosszú, vékony csíkokat tepsi méretűre vágom, és… Tovább »

Káposztás-baconos csiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 3 dl tej, csipet só, 2 db tojássárgája 10 dkg olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 kisebb fej fejes káposzta, 1 ek olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, 10 dkg bacon, 1 ek zsír, A lekenéshez: 1 tojás, Elkészítése: A felaprított bacont zsírjára kisütöm, a… Tovább »

Mogyorós-ropogós perec

Hozzávalók: 40 dkg leveles tészta, Az omlós tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojássárgája, 2-3 ek baracklekvár, 10 dkg durvára aprított mogyoró, Elkészítése: Az omlós tésztához a lisztet összegyúrom a tojássárgájával, a cukorral és a hideg, felkockázott vajjal. Ha nehezen akar összeállni 1-2 ek jéghideg vízzel segítek rajta. Fóliába csomagolom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!