Anna konyhája

Mogyorókrémes óriás csiga

Hozzávalók a tésztához: 1,25 dl tej, 1 tk + 5 dkg cukor, 2 dkg friss élesztő, 25 dkg liszt, só, 5 dkg vaj, 2 db tojássárgája, Töltelék: 25 dkg mogyorókrém, 2 tojásfehérje, 1 mk őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg durvára őrölt mogyoró, Elkészítése: A mogyorókrémet előző nap elkészítem, de ennek híján a… Tovább »

Csíkos kalács

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 4 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, 1 dl étolaj, 20 db édeske 2 ek. holland kakaó vanília Elkészítése:   A lisztet keverőtálba teszem és meleg helyen hagyom. 1 dl langyos tejbe 1 ek. cukrot feloldok és az élesztőt belemorzsolom. Kb.10 perc után a… Tovább »

Húsvéti fonott kalács

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 4 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, 1 dl étolaj, 20 db édeske vanília Elkészítése:   A lisztet előre keverőtálba teszem és szoba hőmérsékleten hagyom. 1 dl langyos tejbe 1 kk. cukrot feloldok és az élesztőt belemorzsolom. Kb.10 perc után a felfutott élesztőt a… Tovább »

Túrós fonott kalács

Hozzávalók: 25 dkg túró, 1/2 bögre cukor, 1/4 bögre olaj, 1/4 bögre tej, 1 tojás, 3 bögre liszt, 1 cs. sütőpor, 1 citrom reszelt héja, aszalt gyümölcs Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöt ( meggyet, sárgabarackot, stb ) felaprítom, az alaposan megmosott bio citrom héját lereszelem. A cukrot olajjal, tejjel, tojással, túróval, citromhéjjal,és az aszalt gyümölccsel elkeverem…. Tovább »

Kevert kuglóf

  Hozzávalók: 3 tojás, 25 dkg cukor, 12,5 dkg margarin, 1,5 dl tej, 25 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, vanília, 2 ek. holland kakaó Elkészítése: 3 tojássárgáját habosra keverem a cukorral, hozzáadom a vaníliát, a margarint, majd a sütőporos lisztet és a tejjel simára keverem. A tojásfehérjéket keményre felverem és lazán a masszához adom. A… Tovább »

Beigli

Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás, 5dkg cukor, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, pici só Elkészítése: A langyos tejbe elkeverem a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Hagyom, hogy az élesztő feljöjjön.A lisztet a margarinnal és a tojással egy tálban elmorzsolom, majd a tejjel bedagasztom. Langyos helyen 1 órát letakarva hagyom kelni…. Tovább »

Fonott kalács

  Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 3 dkg élesztő, 6 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 6 dkg vaj, 1 tojás, 1 csipet só, 1 tojás a kenéshez Elkészítése: A lisztet tegyük egy tálba és csináljunk a közepébe mélyedést. Ebbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot és egy kevés liszttel és a tejjel készítsünk kovászt. Takarjuk le,… Tovább »

Kakaós kalács

  Hozzávalók: 60 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk. cukor, 4 dl tej, 2 tojássárgája, csipet só, 1 dl étolaj, 20 db édeske 2 ek. holland kakaó vanília Elkészítése:   A lisztet keverőtálba teszem és meleg helyen hagyom. 1 dl langyos tejbe 1 kk. cukrot feloldok és az élesztőt belemorzsolom. Kb.10 perc után a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!