Anna konyhája

Sonkás-sajtos sült karfiol

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 20 dkg sajt, 10 dkg reszelt sajt, 30 dkg sonka, 4 db tojás, 2,5 dl tejföl, só, bors, vaj, Elkészítése: Egy sütőformát kivajazok. Két tojást és a tejfölt összekeverem, sózom, borsozom. A karfolt megmosom, rózsáira szedem, majd enyhén sós vízben félpuhára főzöm. Kiszedem lecsöpögtetem. A sonkát és a sajtot felkockázom.  A… Tovább »

Hasselback-édesburgonya sonkával és sajttal

Hozzávalók: 2 db édesburgonya,(kb 1 kg) 5 dkg vaj, 2-3 ek olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma, só, 15 dkg bacon, 10-15 dkg félkemény sajt, 1 kis csokor petrezselyem, Elkészítése: Az édesburgonya héját alaposan megsikálom vagy nagyon vékonyan meghámozom. ( ha nagyon vastag az édesburgonya, hosszában kettévágom, és a továbbiakban a recept szerint járok el ) Éles,… Tovább »

Gombás-sonkás carbonara spagetti

  Hozzávalók: (2 főre ) 25-30 dkg durum spagetti, 10 dkg felkockázott bacon, 15 dkg szeletelt gomba, 10 dkg reszelt pecorino vagy parmezán sajt, só, frissen őrölt bors, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, Elkészítése: A felkockázott bacont serpenyőbe teszem, majd zsírjára kisütöm. A zsírból kiszedem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban a gombát addig párolom, míg zsírjára pirul…. Tovább »

Paprikában sült omlett

Hozzávalók: 2 kaliforniai paprika, 7 dkg felkockázott bacon, 1 szál újhagyma, 3 db tojás, 2,5 dkg durumliszt, 2 ek natúr görög joghurt, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A paprikák szárát levágom, majd kettévágom, kicsumázom, és 1-1 vékony szeletet levágok mindkettőből. Felkockázom a hagymát és a paprikát. A felvert tojást elkeverem a liszttel és… Tovább »

Cukkinis-sonkás-sajtos quiche

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, só, 3-4 ek hideg víz, A töltelékhez: 40 dkg lereszelt, kifacsart cukkini, 20 dkg házi füstölt,főtt sonka, vékony csíkokra szelve, 15 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma felszeletelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 0,5 dl olivaolaj, 4 db tojás, 2 dl tejszín, vaj a… Tovább »

Kapros rakott cukkini, sok hússal és tejföllel.

Hozzávalók: 2  nagy cukkini, 1 kg darált sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb vöröshagyma, 3-4 paradicsom, 1 ek őrölt pirospaprika, friss kapor, 2 dl tejföl, 1 dl natúr joghurt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, 1 kk vegeta, olaj, 15 dkg rizs, 1 kk kurkuma, Elkészítése: A cukkiniket meghámozzuk, a nagyobb magvakat kiszedem, majd tökgyalun lereszelem, … Tovább »

Sonkás-joghurtos tojáskrém

Hozzávalók: 2 db főtt tjás, 1 dl natúr joghurt, 1 tk mustár, 10 dkg füstölt, főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors Elkészítése: A lehűlt, főtt tojásokat megpucolom, majd egészen apróra felkockázom.A natúr joghurtot összekeverem a mustárral, az apróra felkockázott főtt sonkával, a tojással, és a finomra vágott petrezselyemmel. Ízesítem sóval, borssal. Rozskiflivel, vagy… Tovább »

Zöldfűszeres-baconos csicseriborsós fasirt

Hozzávalók: (4 főre) 40 dkg főtt csicseriborsó, 1 tojás, 1 csokor aprított petrezselyemlevél, 1 csokor aprított bazsalikomlevél, 3 gerezd áttört fokhagyma, só, bors, 7 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, A paradicsomos mártogatóshoz: 2 dl sűrű paradicsomlé 1 evőkanál méz, 2 teáskanál csilikrém, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 2 dkg vaj, Elkészítése:… Tovább »

Sonkás-sajtos-hagymás quiche

Omlós tészta hozzávalói: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 tk só, 1 ek víz, Elkészítése: A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom,  és a 1-2 órára a hűtőbe teszem. A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy… Tovább »

Zöldborsós-sonkás quiche

     Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg margarin, só, 1 tojássárgája, A töltelékhez: 3 ek olaj, 1 csokor újhagyma, 1 db kápia paprika, 10 dkg bacon felkockázva, 40 dkg zöldborsó, 10 dkg mozzarella, só, bors, 1 csokor petrezselyem, 3 db tojás, 2,5 dl tejszín, Elkészítése: A tésztához elmorzsolom a lisztet a hideg,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!