Anna konyhája

Kolbászos burgonya-felfújt ropogós csipszréteggel

Hozzávalók: (2-3 főre ) 25 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg sütnivaló kolbász, 20 dkg tejföl, 1 ek étk. keményítő, 1,25 dl tej, 5 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, só, bors, 15 dkg zöldborsó, 30-40 dkg burgonya, 1 tk kakukkfű, 3 dkg sós csipsz, vagy kukoricapehely, 2-3 dkg vaj, Elkészítése: A gombafejeket felezem… Tovább »

Krumplirózsa baconnal és sajttal

Hozzávalók: ( 8 db-hoz ) 2 szem nagy burgonya, 8 szelet bacon, 5 dkg vaj, 1 tk fokhagyma granulátum, 1 ek morzsolt majoránna, só, bors,10 dkg reszelt sajt, Elkészítése:   A vajat megolvasztom és elkeverem a fűszerekkel. A burgonyát meghámozom és uborkagyalun vékonyra felkarikázom. Kiterítek egy bacon szeletet és tetőcserépszerűen rárakom a burgonyakarikákat, ügyelve arra,… Tovább »

Töltött cukkini

      Hozzávalók: 2 db kisebb cukkini, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 szál felkockázott házi kolbász, 1 fej felkockázott vöröshagyma, 1 db felkockázott sárgarépa, 15-20 dkg felszeletelt gomba, 1/2 dl kuszkusz, 10 dkg apróra felkockázott sajt, Elkészítése: A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöm, és lefedve hagyom megduzzadni. A cukkinit meghámozom,… Tovább »

Csirkés csicseriborsós ragu

Hozzávalók: 4 ek olívaolaj, 3 egész csirkecomb, 4 gerezd fokhagyma, 2 tk római kömény, 2 ek sűrített paradicsom, 1 tk csilipehely, 2-3 babérlevél, só, bors, 2 doboz csicseriborsó konzerv, 2 db kápia paprika, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve és reszelt héja, Elkészítése: A csirkecombokat feldarabolom, sózom, borsozom, majd egy serpenyőben olajat melegítek, és a… Tovább »

Fokhagymás mellfilé spenótos-pestós nudlival

Hozzávalók  nudlihoz: 1/2 kg burgonya, só, 1 tojás, 2-3 dkg vaj, 25 dkg rétesliszt,   A fokhagymás mellfiléhez: 50 dkg mellfilé, só, bors, 4 gerezd áttört fokhagyma, 3-4 ek olaj, A pestóhoz: 1 ek fenyőmag vagy sótlan mogyoró,, 4 gerezd fokhagyma, 3-4 bazsalikomlevél, 5 dkg parmezán sajt, 1 dl olivaolaj, só, bors, 30 dkg spenót, … Tovább »

Baconba tekert fasírt főtt tojással töltve

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, só, bors, 3 gerezd áttört fokhagyma, 1 tk őrölt fűszerpaprika, 1 db tojás, 1 db zsemle, 6 szelet bacon, 2 db főtt tojás,  ízlés szerint petrezselyemlevél, Elkészítése: Egy tálban összekeverem a hozzávalókat. A darált húst fűszerezem, hozzáadom a vízben megáztatott, majd kifacsart zsemlét, a tojást és alaposan összedolgozom. A főtt… Tovább »

Mézes-mustáros csirkemell burgonyafánkkal

Hozzávalók a mézes csirkéhez: 2 db csirkemellfilé, só, bors, kakukkfű, 2 ek méz, 2 dkg vaj, A mustáros mártáshoz: 10 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1  tk, dijoni mustár, 2 babérlevél, 3 dl habtejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, A burgonyafánkhoz: 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya, kb 20 dkg liszt, 1… Tovább »

Gombás-szalonnás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg császárszalonna, só, bors, olívaolaj, 1 db kaliforniai paprika, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt + egy kevés a tetejére,, 8 db tortilla lap, Elkészítése: Az újhagymát felkarikázom. A gombát egy szűrőbe teszem és folyóvíz alatt megmosom, majd lecsöpögtetem és felkockázom. Egy evőkanál olívaolajon a felkockázott szalonnát… Tovább »

Kínai húsgombóc kukoricás rizzsel

Hozzávalók a húsgombóchoz: 50-60 dkg darált sertéshús, 3-4 gerezd áttört fokhagyma, 1 tojás, 2 ek szezámmag, 1 kk reszelt gyömbér, só, bors, csipet csilipor, A raguhoz: 4 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 bébi cukkini, 3 db színes paprika, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek szójaszósz, 1 kk curry, ízlés szerint csilipor, 1 tk méz,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!