Anna konyhája

Húsos ravioli bazsalikomos paradicsomártással

  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg durumliszt, csipet só, víz, Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg darált sertéshús, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1 ek sűrített paradicsom, só, bors, 1 kk morzsolt kakukkfű, Hozzávalók a mártáshoz: 0,5 l sűrű paradicsomlé, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek friss, aprított kakukkfű… Tovább »

Reszelt tészta levesbe (morzsóka )

  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 3 tojás, csipet só, Elkészítése: A liszt közepébe ütöm a tojásokat, és sima, kemény tésztát gyúrok belőle. Pihenni hagyom fél órát, majd kisebb darabokra tépkedem és belisztezem. Aprítógépbe teszem a lisztezett darabkákat, és a megfelelő méretűre aprítom. Ruha szalvétára borítom, szétterítem. Levegős, száraz helyen hagyom.Vagy azonnal felhasználom, vagy teljes kiszáradás… Tovább »

Spenótos szélesmetélt teljes kiőrlésű lisztből

  Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt, 20 dkg rétesliszt, 5 tojás, 10-15 dkg spenót, ( vagy 1 csokor bazsalikom ) Elkészítése: A spenótot megmosom, a szárát letépem, és forrásban lévő vízbe teszem. Pár percig bent hagyom, majd szűrőlapáttal egy szitába merem, lecsöpögtetem. A lehűlt spenótot összeturmixolom. A liszteket egy gyúródeszkára kimérem, hozzáadom a spenót… Tovább »

Hájas leveles tészta

Hozzávalók: 50 dkg lehártyázott, ledarált háj, 80 dkg liszt, só, 1 tojás, 1 ek ecet, 1 dl fehér száraz bor, 4-4,5 dl langyos víz, Elkészítése: A hájat 30 dkg liszttel jól eldogozom, gombóccá formázom, és a hűtőbe teszem. A maradék lisztből a többi hozzávalóval rétestésztát készítek. A vizet fokozatosa adom hozzá, hiszen előre nem lehet… Tovább »

Dunai halászlé gyufatésztája

Hozzávalók. 50 dkg átszitált, jó minőségű búzaliszt, 5 tojás, pici só Elkészítése: A gyúró deszkámra szitálom egy halomba a lisztet. Ha frissen felhasználom a tésztát, akkor pici sót szórok rá, ha szárítom, és elteszem, akkor a sót kihagyom, mert elszínezheti a tésztát. Közepébe ütöm a friss házi tojásokat, és először lassú keverő mozdulatokkal elegyítem a… Tovább »

Leveles kelt tészta

Hozzávalók: 1/2 kg liszt 3 dkg élesztő 2,5 dl langyos tej 5 dkg  vaj 1 kk. só 1 tojás 20 dkg vaj 5 dkg liszt   Elkészítése:1. 3 ek langyos liszt közepébe kis mélyedést készítek és az élesztőt belemorzsolom,egy kis kanál cukrot szórok rá, majd langyos tejjel összekavarva sűrű pépet készítek.. Ez lesz a kovász.Szórok… Tovább »

Leveles tészta

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 – 3,5 dl víz, 1/2 tk só, 50 dkg margarin, 10 dkg liszt, A liszt közepébe teszem a sót és a vizet és gyors mozdulatokkal, belülről kifelé haladva sima felületű, feszes tésztát gyúrok.Labdacsot formázok és a tetejét keresztbe bevágom, majd  hűvös helyen pihentetem fél órát. A margarint a liszttel hideg… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!