Anna konyhája

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg durumliszt, só, langyos víz, A töltelékhez: 1 ek vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 25 dkg csiperke, 3 ek reszelt sajt, só, bors, bazsalikom, A mártáshoz: 1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl passzirozott paradicsom, oregano, bazsalikom, 1 kk cukor, A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,… Tovább »

Csicsóka nudli sárgabarack lekvárral

Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, 20 dkg burgonya, só, 1 tojás sárgája, 2,5 dkg vaj vagy margarin liszt, amennyit felvesz, 1 ek. étolaj 5 ek zsemlemorzsa, Elkészítése: A csicsókát és a burgonyát alaposan megmosom és a héját eltávolítom. Sós vízben megfőzöm, majd krumplinyomón lazán megnyomva kifolyatom a fölösleges nedvességét, ( a csicsókának ) majd átpasszírozom magát … Tovább »

Levesgyöngy házilag

Hozzávalók: (4 főre) 1 tojás, 9 dkg liszt, csipet só, 1/4 mk sütőpor, olaj a sütéshez, Elkészítése: A tojást kissé villával felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm. Krémlevesek remek kiegészítője !... Tovább »

Húsos tortellini paradicsomos szószban

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg durumliszt, csipet só, víz, Hozzávalók a töltelékhez: 30 dkg darált sertéshús, 2 ek olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1 ek sűrített paradicsom, só, bors, 1 kk morzsolt kakukkfű, Hozzávalók a mártáshoz: 0,5 l sűrű paradicsomlé, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek friss, aprított kakukkfű levél… Tovább »

Tortellini készítése durumlisztből

Hozzávalók : 30 dkg durumliszt, csipet só, 1 ek olívaolaj, víz, Elkészítése: A tésztát megszórom egy csipet sóval, hozzáadom az olajat, majd apránként kevés vizet hozzáadva, jól gyúrható, sima, kemény tésztát állítok össze. Ruhával letakarom, és legalább 30 percet pihentetem. ( közben a tölteléket elkészítem. ) A pihentetett tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, mindkét felét… Tovább »

Magyar nudli vagy olasz gnocchi

  Hozzávalók: 1/2 kg burgonya, só, 1 tojás, 2-3 dkg vaj, 25-30 dkg rétesliszt, olaj, Elkészítése:  A burgonyát alaposan megmosom, és héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Teszek rá egy kiskanál sót, majd a vajjal, a tojással, és a liszttel összegyúrom. A tészta nem ragadhat a kezemre, de puha kell, hogy legyen. A tészta… Tovább »

Cavatelli készítése

          Hozzávalók: 400 g durumliszt, 200 ml kézmeleg víz  csipet só, Elkészítése: Durumlisztet azért használok, mert rugalmasabb, formatartóbb a tészta, és szerintem finomabb is ! A hozzávalókból tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, amíg kemény sima, rugalmas tésztát kapok, ami már nem ragad, és nem vesz fel több lisztet.A tésztát fóliába csomagolom,… Tovább »

Csuszatészta durumlisztből

   Hozzávalók: 50 dkg durumliszt, 2,5 dl langyos víz, csipet só Elkészítése: A hozzávalókból tésztát gyúrok. A vizet fokozatosan adom hozzá, annyit, hogy sima, rugalmas,  kemény, mégis formázható tésztamasszát kapjak. Fóliába csomagolom, és legalább fél órára a hűtőben pihentetem. A gyúrt tésztát vékonyra kinyújtom, a tésztasodró gép 5-6 fokozatáig sodorva, majd egy tiszta konyharuhán kiterítve… Tovább »

Linzer tészta – alaprecept

   Hozzávalók: (a hozzávalók aránya a klasszikus recept szerint : liszt:zsiradék:cukor = 4:2:1 40 dkg finomliszt, 20 dkg fagyos vaj vagy margarin, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 csom. vaníliás cukor, 1 tojássárgája, Elkészítése: Az alapanyagok, az eszközök, és a kezem is hideg kell, hogy legyen, ezért nem árt fagyos vajat használni, és hideg vízben… Tovább »

Tortilla lapok készítése

    Tortilla lapok hozzávalói és elkészítése: 20 dkg rétesliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1 ek. étolaj, 1 ek. olivaolaj, langyos víz pici só, 1 tk oregáno, 1 tk bazsalikom.      A liszteket és az olajokat annyi vízzel gyúrom össze, hogy sima tortilla tésztát kapjak. 1 órára félreteszem      pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani.          Hengerré… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!