Fokhagymás-citromos Hozzávalók: 30 gerezd fokhagyma, 3 biocitrom, 1 l víz, 3 ek méz, Elkészítése: A fokhagymát megtisztítom, a citromokat alaposan megmosom, és felaprítom. A vizet felmelegítem 60 °C-ra, beledobom a citromot és a fokhagymát, majd összeturmixolom. Egy levesszűrőn átpasszirozom, belekeverem a mézet, majd csinos kis üvegekbe öntöm. Hideg helyre teszem és minden nap egy kupicával… Tovább »
Vitamin bomba – immunerősítő
Fokhagymás-citromos Hozzávalók: 30 gerezd fokhagyma, 3 biocitrom, 1 l víz, 3 ek méz, Elkészítése: A fokhagymát megtisztítom, a citromokat alaposan megmosom, és felaprítom. A vizet felmelegítem 60 °C-ra, beledobom a citromot és a fokhagymát, majd összeturmixolom. Egy levesszűrőn átpasszirozom, belekeverem a mézet, majd csinos kis üvegekbe öntöm. Hideg helyre teszem és minden nap egy kupicával… Tovább »

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 10 ág levendulavirág, fél citrom leve, 5 dl víz, Elkészítése: Vizet öntök egy fazékba, öt percig forralom, ezalatt a cukor egy kicsit sziruposodik. Leveszem a tűzről és hozzáöntöm a citromlevet. Egy szélesebb szájú, jól zárható üvegbe teszem a levendulaágakat, és ráöntöm a még forró szirupot. Lezárom és állni hagyom pár…
Hozzávalók. 1 csokor citromfű levél, 1 csokor mentalevél, 1 csokor ananászmenta levél, 2 ek aszalt josta vagy feketeribizli, ( házi ) bodzaszörp, Elkészítése. A fűszernövények leveleit alaposan lemosom folyóvízben, majd felaprítom. 3 liter vizet felforralok, majd a lángról leveszem, a tealeveleket, és az aszalt gyümölcsöt beledobom. Az edényt lefedem, és legalább 3 órát áztatom. Egy…
Hozzávalók. őszibarack, sárgabarack vegyesen, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 1 kk citromsav, 1 késhegynyi nátrium-benzoát, Elkészítése: A barackokat megmosom, kimagozom, és egy nagy fazékba teszem. Felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, és felteszem főni. Amikor felforrt, leveszem a tűzről, és botmixszerrel összeturmixolom. Szűrőkanálon átszűröm, majd visszaöntöm az eredeti fazékba, visszateszem a tűzre, és ízlés…