Anna konyhája

Gombás-bazsalikomos lasagne

  Hozzávalók a húsmártáshoz: 50 dkg darálthús, (fele marha,-fele sertéshús) 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 ek  sűrített paradicsom, 1 dl paradicsomlé, só, őrölt bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 1/2 csomó bazsalikom, 30 dkg gomba, 3-4 ek olaj, Hozzávalók a besamelhez: 3,5 dkg vaj, 3,5 dkg liszt, 5 dl tej, só, bors, reszelt szerecsendió,… Tovább »

Húsos-hagymás burek

  Hozzávalók : 50 dkg leveles tészta,  (Hájból vagy margarinból) 50 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, só, bors, oregano, bazsalikom, 2 ek étolaj, 2 db tojás, 1 dl paradicsompüré, 20 dkg gomba, 1 tojás a lekenéshez. reszelt sajt a tetejére Elkészítése: A gombát megtisztítom, felszeletelem. A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágom, és 2 ek olajon… Tovább »

Gombás búboshús fokhagymás krumplipürével

  Hozzávalók: 8 szelet csont nélküli tarja, 40 dkg megtisztított gomba, olaj, liszt, 1 fej vöröshagyma, 4+4 gerezd fokhagyma, 2 db zsemle, friss petrezselyem levél, só, bors, 4 db főtt tojás, 8 szelet sajt, A burgonya püréhez: 1 kg burgonya, só, 5 dkg vaj, 1/2 dl tej, 5 gerezd fokhagyma, Elkészítése: A tarjaszeleteket 2 fólia… Tovább »

Gombával töltött fenséges libacomb

  Hozzávalók: 4 kisebb kicsontozott libacomb, 30 dkg gomba, 1 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg reszelt sajt, 1/2 dl száraz fehérbor, 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, Elkészítése: A megtisztított gombát nagyon apróra vágom, majd összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott… Tovább »

Vargánya-paprikás galuskával

    Hozzávalók : 50 dkg vargánya gomba, 2-3 ek olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt piros paprika, só, őrölt bors, 1 csapott ek liszt, 1 dl tejföl Elkészítése: A megtisztított hagymát apróra, a gombát nagyobbra, vastagabbra felszeletelem. Olajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm kb 1/2 dl vízzel és hagyom lassan főni, majd amikor… Tovább »

Zöldborsós-gombás őztokány

  Hozzávalók: 1 kg őzhús, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 30-40 dkg lehetőleg erdei gomba, 15 dkg sárgarépa, 15dkg fehérrépa, 20 dkg tisztított zöldborsó, 3 dl száraz vörösbor, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 4 dkg liszt, 2 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, só Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágom, és 1-2… Tovább »

Gombás tojásrántotta

  Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 1 ek. zsír, vöröshagyma, só, 6 tojás. őrölt pirospaprika Elkészítése. Maradt egy kis pecsenyezsírom kb egy evőkanálnyi. Ebbe tettem fel párolni a megtisztított és felaprított vöröshagymát. Hozzáadtam az alaposan megmosott, felszeletelt csiperke gombát.Megsóztam és közepes lángon hagytam, hogy elfője a levét. Amikor zsírjára lesült, hozzákevertem az előtte felvert tojásokat. Erősebb… Tovább »

Gombás tokány kurkumás rizságyon, sült libamájjal díszítve

Hozzávalók a tokányhoz: 50dkg csirkemellfilé, 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 10 dkg füstölt szalonna, só, bors, 2 tk. őrölt paprika, 2 ek tejföl, 2 ek liszt, Elkészítése: A szalonnát felcsíkozom, zsírját kisütöm, mellédobom a felaprított hagymát és megpirítom. Hozzáteszem a felkockázott paprikát, paradicsomot, majd a hosszúkás csíkokra szeletelt mellfilét. Jól… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!