Anna konyhája

Spenót főzelék főtt tojással

  Hozzávalók: 50 dkg spenót levél, 2 ek liszt, 2-3 ek olaj, 1/2 l tej, só, bors, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 zsemle, 4-6 db főtt tojás, Elkészítés: A spenót leveleket alaposan megmosom és összeaprítom. A zsemlét 4 részre vágom, tálba teszem és ráöntöm a tejet. Hagyom, hogy jól megszívja magát. Az olajból és a lisztből… Tovább »

Töltött paprika

  Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús. 5 dkg rizs, só, bors, 1 tojás, 6-8  db tölteni való paprika, 2 l házi paradicsomlé, 4 ek olaj, 2 ek liszt, ízlés szerint cukor, Elkészítése: A paprikákat megmosom, a csumáját kivágom, a magokat kirázom. A rizst alaposan megmosom. A darált húst tálba teszem. Hozzáadom a sót, borsot, a… Tovább »

Lencsefőzelék

  Hozzávalók: 40 dkg lencse, 2 ek olaj, 2 ek liszt, 1 db vöröshagyma, só, bors, 1/2 kk őrölt pirospaprika, 2 db babérlevél, ecet, tejföl Elkészítése: A lencsét előző este megmosom és vízbe teszem ázni. Másnap hideg vízbe, babérlevéllel felteszem főni.Ha puhára főtt sózom, borsozom. Felaprítom a vöröshagymát, kevés olajon üvegesre párolom, majd leveszem a… Tovább »

Borsó főzelék

Hozzávalók: 60 dkg kitisztított borsó, 2 ek olaj, 1 ek liszt, 1 kk cukor, 2 dl víz, 1/2 kk pirospaprika, só, bors, 1 ek tejföl Elkészítése. Megforrósítom az olajat, belekeverem a lisztet. mielőtt színesedne hozzáöntöm a borsót, meghintem pici cukorral, és együtt pirítom pár percig. Megszórom a paprikával, elkeverem, felöntöm vízzel. Simára keverem, sózom, borsozom,… Tovább »

Paprikás krumpli házi kolbásszal

  Hozzávalók. 1,5 kg burgonya, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 10 dkg húsos füstölt házi szalonna, 2 ek olaj, 2 ek őrölt pirospaprika, só, bors, erős darált paprika, vagy 2 db cseresznyepaprika, 20 dkg házikolbász vagy virsli, 1 dl paradicsomlé, vagy friss paradicsom, zöld paprika, Elkészítése: A burgonyát meghámozom, és cikkekre vágom. A vöröshagymát… Tovább »

Tökfőzelék csirkepörkölttel

  Hozzávalók: egy jókora tök, 1 nagy fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika, 3-4 babérlevél, 3-4 szál kaporlevél, 4-5 ek étolaj, 2 ek liszt, 1 ek ecet,tej, 1 ek tejföl Elkészítése: A tök héját levágom, tökgyalun leszelem, lesózom, egy ek ecetet öntök rá, majd összekeverem és állni hagyom egy fél órát. Addig megtisztítom a vöröshagymát, és… Tovább »

Zöldbab főzelék

  Hozzávalók: 1/2kg  megtisztított zöldbab, só, bors, pár csepp ecet, 2 x 1 ek. liszt, 2 ek. olaj, 2 ek tejföl, 2-3 gerezd fokhagyma Elkészítése: A zöldbabot megtisztítom, megmosom, feldarabolom.  Egy lábasban teszem és annyi vizet öntök rá, hogy éppen ellepje. Pár csepp ecetet teszek rá és felteszem főni. Közben  egy kis rántást készítek. 1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!