Anna konyhája

Gombás-babos ragu tükörtojással

Hozzávalók: 25 dkg csiperkegomba, 25 dkg grillkolbász, 25 dkg fótt, vörös bab, 25 dkg paradicsom, 2 db kápia paprika, só, bors, olaj, 4-5 db tojás, Elkészítése: A feldarabolt kolbászt, a gombát és a paprikát egy serpenyőben kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a lehéjazott és felkockázott paradicsomot, majd közepes lángon összefőzöm. Közben sózom, borsozom. Ha az összetevők… Tovább »

Kelkáposzta főzelék /2

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 4 db közepes burgonya, 4-5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 kk őrölt köménymag, 1 kk őrölt pirospaprika, olaj, 2 ek liszt, 3-4 pár virsli, Elkészítése: A kelkáposztát megtisztítom, a külső leveleit eltávolítom, torzsáját kivágom és laskára vágom. A káposzta felét beleteszem egy nagy lábosba, félig felöntöm vízzel. A burgonyákat meghámozom,… Tovább »

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, só, őrölt bors, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt római kömény, 1 kg paradicsom, 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kisebb bébi cukkini, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 db tojás, Elkészítése: A paradicsom… Tovább »

Kelbimbó főzelék

Hozzávalók: 80 dkg kelbimbó, 25-30 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, Elkészítése: A megtisztított kelbimbót blansírozom, majd kb 1/3-át kiveszem, félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom és 2-3 ek olajban párolni kezdem, hozzáadom a megtisztított és felkockázott burgonyát, a kelbimbó 2/3-át, majd felöntöm annyi vízzel,… Tovább »

Főtt tojással töltött rizsgombóc spenótöntettel

Hozzávalók:  ( 4 főre ) 20 dkg párolt rizs, 8 dkg reszelt sajt, 1 tojássárgája, só, bors, 1 evőkanálnyi aprított petrezselyem, 2 db főtt tojás, 1 tojásfehérje, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez, A spenótmártáshoz: 50 dkg spenót levél, 2 ek liszt, 2-3 ek olaj, 1/2 l tej, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 1/2 zsemle, Elkészítése: 2… Tovább »

Zöldséges tojásragu

  Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé, 5 db tojás, 3 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 3 dkg liszt, 1 tk currypor, 5-6 dl zöldség főzőlé, 15 dkg sajtkrém, Elkészítése: Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. A répát , és a… Tovább »

Paradicsomos káposzta főzelék

    Hozzávalók: 1 kg savanyított káposzta, 1 kg oldalas + lapocka vegyesen, só, egész bors, 4-5 babérlevél, 2-3 db cseresznyepaprika, 1 ek cukor, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 1 l házi paradicsomlé, 1 ek zsír, 2-3 ek liszt, 2 ek őrölt pirospaprika, Elkészítése: Az oldalast és a lapockát tenyérnyi daraborra szelem, és sós vízben félig előfőzöm…. Tovább »

Kelkáposzta főzelék /1

  Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 20 dkg burgonya, só, 1/2 mk bors, 3-4 db babérlevél, 1 mk majoranna, 1 mk őrölt kömény, 1 kk őrölt pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma 4 ek olaj, 3 csapott ek  liszt, 1 ek tejföl, Elkészítése: A kelkáposztának leszedem a külső leveleit, lemosom, jól lecsöpögtetem. Kettévágom, a torzsájától megszabadítom, és vékonyra… Tovább »

Lecsós cukkini rizzsel

  Hozzávalók: ( 2 főre ) 1 db cukkini, 1 fej vöröshagyma, 10 db paprika, 3-4 db paradicsom, 2 pár virsli, só, bors, csípős paprikakrém, 3 ek étolaj, Köretnek: 8-10 dkg rizs megpárolva. Elkészítése: A cukkinit meghámozom, a magját eltávolítom, és apró kockákra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, felkockázom. A paprikát , paradicsomot mosás után kicsumázom,… Tovább »

Tojásos lecsó

Hozzávalók: 8-10 db tv paprika, 1 db csípős paprika, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 ek olaj vagy 1 ek zsír, só, 10 dkg füstölt, húsos szalonna, 6 db tojás Elkészítése: A paradicsomot és a paprikát megmosom, és felkarikázom. A vöröshagymát megtisztítom, és apró kockákra szelem. A szalonnát egészen apró kockákra szelem, és az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!