Anna konyhája

Szedres sajttortafagylalt morzsával

          Hozzávalók: 2,5 dl habtejszín, 2,5 dl tej, 10 dkg natúr krémsajt, 10 dkg cukor, 6 tojássárgája, A szederszószhoz: ( vagy málna, eper… ) 20 dkg szeder, ízlés szerint cukor, ( 5 dkg ) A morzsához: 3 dkg nádcukor, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dkg darált mandula vagy mogyoró, Elkészítése: A szederszósz hozzávalóit… Tovább »

Fehér csokoládés-étcsokoládés fagylalt

Hozzávalók: 4 tojássárgája, 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 3,5 dl tej, 5 ek cukor, 3 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 10 dkg sűrített tej, Elkészítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, elöntöm a tejjel, majd takarék lángon folyamatosan kevergetve besűrítem. ( nem forralom, mert könnyen kicsapódik a tojás! )  Két részre… Tovább »

Stracciatella

Hozzávalók: 5 dl tejszín, 2,5 dl tej, 15 dkg cukor vagy édesítőszer, csipet só, 2 ek vaníliakivonat, 6 tojássárgája, 15 dkg 70 %-os kakaótartalmú étcsokoládé, Elkészítése: A tojássárgákat fehéredésig habosra keverem a cukorral. A tejet és a tejszínt felmelegítem, majd folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez öntöm. Mérsékelt tűzön, folyamatosan keverve besűrítem. Az edényt hideg… Tovább »

Epres joghurtfagyi

Hozzávalók: 1 kg friss ( vagy fagyasztott ) eper, 2,5 dl lecsepegtetett görög joghurt, ízlés szerint édesítőszer, Elkészítése: Előző nap a görög joghurtot egy műanyag szűrőbe kiöntöm, és egy tál fölé, a hűtőbe teszem, a savót lecsöpögtetem. Az így elkészített, sűrű joghurtot az eperrel , és az édesítőszerrel együtt a turmixgépbe teszem, és krémesre turmixolom…. Tovább »

Galato, -igazi olasz fagylalt

     Hozzávalók: 5 dl zsíros tejszín, 40 dkg sűrített tej,  (pillanatok alatt el lehet készíteni házilag !) 2 ek vanília kivonat, 5 dkg kakaópor, 10 dkg török mogyoró, 2 ek porcukor, Elkészítése: Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna… Tovább »

Házi – Fagylalt

VANÍLIA FAGYLALT   Hozzávalók: 2 dl tejszín, 3 dl sűrített tej, 5 tojássárgája, 1 ek méz, 1 vaníliarúd, Elkészítése: Dupla adag sűrített tejet.készítek. A tojássárgákat kikeverem a mézzel és a sűrített tejjel, majd hozzáöntöm a tejszínt, és simára keverem.Egy vaníliarudat hosszában kettévágok, a magját kikaparom, és a tejszínes elegyhez adom, majd a rudat is beledobom. Lassú… Tovább »

Banánfagyi cukor nélkül

  Hozzávalók: személyenként 1 db banán, durvára darált, pörkölt mogyoró, őrölt fahéj, Elkészítése: A lehéjazott banánokat felkarikázom, egy tálcára egymás mellé rakom, és pár órára a mélyhűtőbe teszem. Fogyasztás előtt a lefagyott banánkarikákat turmixgépbe teszem, és habosra pürésítem. Fagylalt kanállal poharakba adagolom, fahéjas, darált mogyorót szórok rá, és már tálalom is ! Roppant egyszerű, de… Tovább »

Karamell parfé grillázzsal

  Hozzávalók. 1,5 dl főzőtejszín, 4 dl habtejszín, 2 cs habfixáló, 10+8 dkg cukor, csipet só, 3 tojás, 1 vaníliás cukor, 10 dkg mogyoró + 10 dkg cukor a grillázshoz Elkészítése: Egy őzgerinc sütőformát folpackkal  kibélelek. A mogyorót aprítóba teszem, és durvára darálom. 10 dkg cukrot megolvasztok,a darált mogyorót hozzákeverem,majd egy vágólapra borítom. Miután meghűlt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!