Anna konyhája

Fokhagymás avokádókrém

Hozzávalók: 1 db avokádó, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg natúr krémsajt, Elkészítése: Az avokádót hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, majd a héjából a húsát kikanalazom. Rányomom a fokhagymát, hozzáadom a krémsajtot és botmixerrel krémesre turmixolom. Egy szép kis tálba merem, lefedem és fogyasztásig a hűtőbe teszem.... Tovább »

Kacsamáj pástétom fekete fokhagymával

  Hozzávalók: 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva, 3 gerezd fehér fokhagyma, 2 gerezd fekete fokhagyma, 1 babérlevél,  1 ág friss kakukkfű , só,  bors, 15 dkg kacsazsír, Elkészítése: A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd… Tovább »

Szedres sajttortafagylalt morzsával

          Hozzávalók: 2,5 dl habtejszín, 2,5 dl tej, 10 dkg natúr krémsajt, 10 dkg cukor, 6 tojássárgája, A szederszószhoz: ( vagy málna, eper… ) 20 dkg szeder, ízlés szerint cukor, ( 5 dkg ) A morzsához: 3 dkg nádcukor, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dkg darált mandula vagy mogyoró, Elkészítése: A szederszósz hozzávalóit… Tovább »

Tavaszi joghurtkrém

Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, só, 1 csokor snidling, 2 szál újhagyma, 4-5 piros retek, Elkészítése: A joghurtot 2 nappal előbb egy műanyag szűrőn kicsöpögtetem. Egy sűrű krémsajtszerű állagot kapok. A snidlinget, az újhagymát és a retket alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd apróra szeletelem, az újhagymát vékonyan felkarikázom, majd a sűrű joghurtba keverem. Ízlés szerint… Tovább »

Sonkás-tojásos krém

Hozzávalók: 30 dkg füstölt-főtt tarja, 3 db főtt tojás, 1 tk mustár, 1 tk ecetes torma, 1 ek tejföl vagy sűrű joghurt, só, őrölt bors, 1 kis csokor snidling, Elkészítése: A főtt sonkát aprítóba teszem és durvára aprítom. A tojásokat megfőzöm, megtisztítom. Kettévágom, a sárgáját kifordítom, a fehérjét apróra kockázom. A sonkát összekeverem a tojássárgájával,… Tovább »

Sajtos – joghurtos mártogatós

Hozzávalók: 25 dkg natúr krémsajt, 2 ek tejföl, só, bors, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma, Elkészítése: Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.  ... Tovább »

Vitamin bomba – immunerősítő

Fokhagymás-citromos Hozzávalók: 30 gerezd fokhagyma, 3 biocitrom, 1 l víz, 3 ek méz, Elkészítése: A fokhagymát megtisztítom, a citromokat alaposan megmosom, és felaprítom. A vizet felmelegítem 60 °C-ra, beledobom a citromot és a fokhagymát, majd összeturmixolom. Egy levesszűrőn átpasszirozom, belekeverem a mézet, majd csinos kis üvegekbe öntöm. Hideg helyre teszem és minden nap egy kupicával… Tovább »

Orange curd – Narancskrém

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 1 dl frissen facsart narancslé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkésztítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a… Tovább »

Levesgyöngy házilag

Hozzávalók: (4 főre) 1 tojás, 9 dkg liszt, csipet só, 1/4 mk sütőpor, olaj a sütéshez, Elkészítése: A tojást kissé villával felhabosítom, hozzákeverem a lisztet, a sütőport, sózom, majd összegyúrom a tésztát. Kisujjnyi vékony rudakat sodrok, majd lisztezett felületen apró darabokra vágom. Forró, bő olajban aranyszínű, ropogósra sütöm. Krémlevesek remek kiegészítője !... Tovább »

Csirkemáj pástétom karamellizált hagymával

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 3 fej vöröshagyma, 5 fej lila hagyma, 2 db kápia paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, 6 ek kacsazsír, 1 ek olívaolaj, 1 ek nádcukor, 1 ek balzsamecet, Elkészítése: A hagymákat karikára felszeletelem, félreteszem. A májat megtisztítom, és felkockázom. Egy edényben felolvasztom a zsírt, és a hagyma felét… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!