Anna konyhája

Meggyes-mascarponés pohárkrém

dsc03904.JPG

Hozzávalók:

  1. 25 dkg mascarpone,
  2. 2,5 dl habtejszín,
  3. 1 csom habfixáló
  4. 2 ek porcukor,
  5. 1 kk vaníliakivonat,
  6. 1,5 dkg étkezési keményítő,
  7. 40 dkg kimagozott meggy,
  8. 10 dkg cukor a meggyhez,

Elkészítése:

 A meggyet a cukorral forrás után még pár percig főzöm.

A keményítőt pár kanál vízzel simára keverem, majd a meggyhez öntöm, és besűrítem vele. Félreteszem hűlni.

A mascarpone -t kikeverem a porcukorral és a vaníliával.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd kézi habverővel a mascarpone -hoz keverem.

A lehűtött meggyet lazán a krémbe forgatom anélkül, hogy teljesen összekeverném. Üvegpoharakba adagolom a krémet,  majd pár órára a hűtőbe teszem. Nekem 6 adag lett belőle.

dsc03896.JPG

dsc03899.JPG

dsc03901.JPG

dsc03902.JPG

dsc03903.JPG

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!