Anna konyhája

Mézes – mustáros salátaöntet

 dsc03523_masolata_masolata.JPG

Hozzávalók:

  1. 2 ek almaecet,
  2. 1/2 kávéskanál só,
  3. 1 ek méz,
  4. 2 ek mustár,
  5. 4 ek olaj,
  6. 1/2 csokor snidling,
  7. 5 db paradicsom,
  8. 3 db kápia paprika,
  9. 6 db kovászolni való uborka,
  10. 20 dkg jégcsapretek,
  11. 25 dkg fetasajt,
  12. 1 csokor rukkola,
  13. 1 marék vízitorma,

Elkészítése:

Egy pohárban a sót  feloldom az ecetben. Hozzáadom a mustárt és a mézet, majd folyamatosan kevergetve lassan beledolgozom az olajat is.

A hozzávaló zöldségeket megmosom felaprítom, a fetasajtot felkockázom, és egy tálba rakom. A rukkolát és a vízitormát összetépkedem, félreteszem, majd a saláta tetejére fogom halmozni. Ráöntöm az öntetet, és alaposan összeforgatom. A rukkolát és a vízitormát rászórom. Felhasználásig a hűtőbe teszem.

Grillezett húsok mellé tálaltam. A húsokat barbecue és taco fűszerekkel pácoltam, barbecue -szószt kínáltam hozzá.

dsc03519_masolata_masolata.JPG

dsc03528_masolata.JPG

dsc03520_masolata_masolata.JPG

dsc03529_masolata.JPG

dsc03521_masolata_masolata.JPG

dsc03522_masolata_masolata.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!