Anna konyhája

Epres sajttorta

 dsc03453.JPG

Hozzávalók.

  1. 10 dkg fehér csokoládé,
  2. 5 dkg vaj,
  3. 16 db babapiskóta,
  4. 5 db zselatinlap,
  5. 25 dkg mascarpone,
  6. 50 dkg túró,
  7. 1 citrom leve és reszelt héja,
  8. 10 dkg porcukor,
  9. 0,2 dl narancslé,
  10. 2,5 dl habtejszín, + 2 dl a díszítéshez,
  11. 1 csom habfixáló, + 1 csom a díszítéshez,
  12. 40 dkg eper + a díszítéshez,

Elkészítése:

Vízgőz felett megolvasztom a csokoládét a vajjal együtt, majd kihűtöm. A babapiskótát fólia közé teszem, és sodrófával durvára töröm. A lehűtött vajas-csokoládéhoz keverem. 

Egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljára sütőpapírból kerek lapot szabok, és kibélelem. A piskótás keveréket az aljára simítom, tömörítem, és hűtőbe teszem.

A díszítéshez félreteszem a legszebb eperszemeket, majd a többit felaprítom.

A zselatin lapokat megáztatom 2 dl hideg vízben.

Az áttört túrót simára keverem a krémsajttal, a citrom lereszelt héjával, és kifacsart levével, valamint a porcukorral.

A megduzzadt zselatint kinyomkodom, és egy kis lábasba teszem a narancslével együtt, és kis lángon megolvasztom. Először hozzákeverek 2-3 ek krémet, majd a többi krémhez keverem.

A habfixálóval keményre verem a tejszínt, majd óvatos mozdulatokkal a túrós krémbe forgatom a felaprított eperrel együtt.

Sütőpapírból 4 cm széles hosszú csíkot vágok, és a sütőforma oldalát kibélelem vele.

Az elkészült krémet a kekszalapra simítom, és a hűtőbe teszem, legalább 4 órára.

A lehűlt tortát a kapcsos tortaformából kiszabadítom, a sütőpapírt az oldaláról eltávolítom, és egy torta-tálcára átemelem.

A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verem a tejszínt. Habzsákba teszem, és a lehűlt torta tetejére habrózsákat nyomok, majd eperszemekkel díszítem. Tálalásig a hűtőbe teszem.

dsc03461.JPG

dsc03464.JPG

dsc03455.JPG

 

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!