Hozzávalók:
- 20 dkg liszt, lehet teljes kiőrlésű is,
- 1 tk só, (máltai fűszersó )
- csipet cukor,
- 2 ek friss, finomra vágott rozmaring,
- 2 ek olivaolaj,
- kb 1 dl hideg víz,
Elkészítése:
Összekeverem a lisztet, a sót, a rozmaringot, megszórom egy csipet cukorral, majd hozzáadom az olajat, és annyi hideg vizet, hogy egy rugalmas tésztát tudjak összeállítani.
Négyfelé vágom, és akkora téglalapra nyújtom, ami a tésztasodró gép szélességével megegyezik. Ezen folytatom tovább a sodrást. A 6-os fokozatig nyújtom, így egy papír vékonyságú, de még kezelhető tésztát kapok.
A tésztacsíkokat tepsi méretűre vágom, és sütőpapírra rakom. Derelyevágóval tetszőleges méretű négyzetekre vágom. A tetejét fűszersóval vagy szezámsóval beszórom.
A sütőt előmelegítem 220 °C-ra a tepsivel együtt. A kekszeket sütőpapírostól a forró tepsire emelem, és 3-4 percig sütöm. Az időt érdemes beállítani, mert nagyon gyorsan megsül ezen a hőfokon ez a vékonyka keksz ! 🙂
Ha 2 sütőpapírral dolgozok, akkor pillanatok alatt tudom folyamatosan sütni, csak az előkészített sütőpapírokat kell cserélni. Nekem 3 tepsivel lett belőle.
A receptet itt találtam .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: