Anna konyhája

Burgonya-gratin vagy csőben sült burgonya

 dsc03355.JPG

 Hozzávalók:

  1. 1 kg burgonya,
  2. 2 dl tejszín,
  3. só,
  4. bors,
  5. frissen reszelt szerecsendió,
  6. 10 dkg reszelt parmezán sajt,
  7. 3 gerezd fokhagyma,
  8. 2 dkg vaj vagy margarin,

Elkészítése:

A burgonyát meghámozom, és vékonyra szeletekre gyalulom.

Egy 24 cm-es átmérőjű tűzálló tálat vajjal kikenek, és az áttört fokhagymával beszórom. Az előkészített tál aljába egymást kissé fedve, pikkelyszerűen lerakom az első sort a felszeletelt burgonyából. Sózom, borsozom, reszelt sajttat beszórom. Ugyanígy folytatom a rétegzést, a legtetejére sajtot szórok.

Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem a tejszínt, majd a burgonya rétegekre locsolom.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 40 percig sütöm.

A cikkekre vágott gratin kiváló köret, de önálló egytálételként is megállja a helyét, főleg ha jó sok friss salátával tálaljuk !

dsc03350.JPG

dsc03357.JPG

dsc03356.JPG

 

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!