Anna konyhája

Csirkecomb karfiolos borsópürével

dsc03080.JPG 

Hozzávalók.

  1. 4 db csirkecomb,
  2. 1 marék friss bazsalikom levél,
  3. 2 ek olivaolaj,
  4. 1.5 dl száraz fehérbor,
  5. 4 gerezd fokhagyma,
  6. őrölt bors,
  7. só,
  8. 1 fej karfiol,
  9. 2 db burgonya,
  10. 20 dkg zöldborsó,

dsc03066.JPG

dsc03077.JPG

 

Elkészítése:

A bazsalikomleveleket vékonyan felcsíkozom, majd 1 evőkanálnyit összekeverek  2 ek olivaolajjal, a felaprított fokhagymával, és némi borssal. A csirkecombokat bekenem a fűszeres páccal, és lefedve a hűtőbe teszem pár órára.

A karfiolt megtisztítom, és rózsáira szedem, a szárát vékonyra szeletelem. A megtisztított, és felkockázott burgonyával együtt sós vízben főzöm kb 15 percig. Hozzáadom a zöldborsót, és együtt főzöm még kb 5 percig. Ezután leszűröm a zöldségeket, és burgonyatörővel durvára aprítom. Ízesítem sóval, borssal, és a maradék bazsalikom levéllel. 

Amíg főnek a zöldségek, egy serpenyőben megpirítom a bepácolt csirkecombokat, oldalanként kb 5 percig, majd aláöntöm a fehérbort, és közepes lángon, lefedve puhára párolom. A fedőt levéve zsírjára sütöm, megpirítom a combokat. 

Karfiolos borsópürével, és friss paradicsom salátával tálalom.

dsc03067.JPG

dsc03079.JPG

dsc03082.JPG

dsc03083.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!