Anna konyhája

Fűszeres, teljes kiőrlésű grissini

 dsc03062.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  3. 1 tk só,
  4. 1,5 dkg friss élesztő,
  5. 2 dl langyos víz,
  6. 3 ek olivaolaj az aszalt paradicsomról,
  7. 4-5 db aszalt paradicsom,
  8. 1-2 csipet szárított csili,
  9. 1 evőkanálnyi parmezán feldarabolva,,
  10. 5 dkg házi, füstölt sonka feldarabolva,
  11. 1 tk aprított, friss rozmaring,
  12. 1 citrom reszelt héja,

Elkészítése:

Az olajat, a paradicsomot, a csilit, a sajtot, a sonkát, és a reszelt citromhéjat az aprítóba teszem, és pépesre darálom.A kelesztőtálba mérem a liszteket, a sót, az élesztőt. Hozzáadom a pürésített fűszereket, és a langyos vízzel közepes keménységű tésztát dagasztok. Letakarom, és kb 40 percet kelesztem.

Egy lapos tálcára szezámmagot öntök, ebbe fogom meghengergetni a grissini rudakat.

A megkelt tésztát enyhén belisztezett deszkára borítom, nagyjából téglalap formára igazítom. A rövidebbik oldalából éles késsel csíkokat vágok, és a kívánt hosszúságúra sodrom őket, majd az előkészített szezámmagon végiggörgetem.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatom őket, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt ropogósra sütöm.

 dsc03059.JPG

dsc03060.JPG

dsc03061.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!