Hozzávalók:
- 20 dkg liszt,
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
- 1 tk só,
- 1,5 dkg friss élesztő,
- 2 dl langyos víz,
- 3 ek olivaolaj az aszalt paradicsomról,
- 4-5 db aszalt paradicsom,
- 1-2 csipet szárított csili,
- 1 evőkanálnyi parmezán feldarabolva,,
- 5 dkg házi, füstölt sonka feldarabolva,
- 1 tk aprított, friss rozmaring,
- 1 citrom reszelt héja,
Elkészítése:
Az olajat, a paradicsomot, a csilit, a sajtot, a sonkát, és a reszelt citromhéjat az aprítóba teszem, és pépesre darálom.A kelesztőtálba mérem a liszteket, a sót, az élesztőt. Hozzáadom a pürésített fűszereket, és a langyos vízzel közepes keménységű tésztát dagasztok. Letakarom, és kb 40 percet kelesztem.
Egy lapos tálcára szezámmagot öntök, ebbe fogom meghengergetni a grissini rudakat.
A megkelt tésztát enyhén belisztezett deszkára borítom, nagyjából téglalap formára igazítom. A rövidebbik oldalából éles késsel csíkokat vágok, és a kívánt hosszúságúra sodrom őket, majd az előkészített szezámmagon végiggörgetem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé sorakoztatom őket, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt ropogósra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: