Anna konyhája

Mézzel fényezett csirkecomb

dsc03017.JPG 

Hozzávalók :

  1. 4-5 db csirkecomb, (vagy egy egész csirke, kb 1,5 kg )
  2. só,
  3. kakukkfű,
  4. olaj,
  5. 1 citrom leve,
  6. 1 ek méz,
  7. 2 tk őrölt paprika,

Körethez:

  1. 2-2,5 dl kuszkusz,
  2. só,
  3. 5 dl víz a kuszkuszhoz + a borsó főzéséhez,
  4. 40 dkg zöldborsó,

dsc03023.JPG

Elkészítése:

A csirkecombokat  besózom, és egymás mellé a sütőtálba fektetem. Meglocsolom 2 ek olajjal, és 1 dl száraz, fehérbort öntök alá. Lefedve, 175 °C-ra előmelegített sütőben, 50-55  percen keresztül sütöm.

A citrom levét kifacsarom. Összekeverem 2 ek olajjal, mézzel, kakukkfűvel, és a piros paprikával.

A csirkecombokat megforgatom, majd megkenem a mézes mázzal, és még tovább 30 percig, fedetlenül sütöm.

A csirkecombok sülése közben elkészítem a köretet. A kifejtett borsót enyhén sózott vízben félpuhára főzöm, majd hozzáadom a kuszkuszt, és lefedve puhára párolom. A víz mennyisége a kuszkusz mennyiségének kb a duplája legyen .

A csirkecombokat tálra helyezem, és köré rendezem a borsós kuszkuszt.

dsc03005.JPG

dsc03003.JPG

dsc03004.JPG

dsc03006.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!