Hozzávalók :
- 4-5 db csirkecomb, (vagy egy egész csirke, kb 1,5 kg )
- só,
- kakukkfű,
- olaj,
- 1 citrom leve,
- 1 ek méz,
- 2 tk őrölt paprika,
Körethez:
- 2-2,5 dl kuszkusz,
- só,
- 5 dl víz a kuszkuszhoz + a borsó főzéséhez,
- 40 dkg zöldborsó,
Elkészítése:
A csirkecombokat besózom, és egymás mellé a sütőtálba fektetem. Meglocsolom 2 ek olajjal, és 1 dl száraz, fehérbort öntök alá. Lefedve, 175 °C-ra előmelegített sütőben, 50-55 percen keresztül sütöm.
A citrom levét kifacsarom. Összekeverem 2 ek olajjal, mézzel, kakukkfűvel, és a piros paprikával.
A csirkecombokat megforgatom, majd megkenem a mézes mázzal, és még tovább 30 percig, fedetlenül sütöm.
A csirkecombok sülése közben elkészítem a köretet. A kifejtett borsót enyhén sózott vízben félpuhára főzöm, majd hozzáadom a kuszkuszt, és lefedve puhára párolom. A víz mennyisége a kuszkusz mennyiségének kb a duplája legyen .
A csirkecombokat tálra helyezem, és köré rendezem a borsós kuszkuszt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: