Hozzávalók a tejszínes gombához:
- 25-30 dkg gomba ( csiperke ),
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 dl tejszín,
- 1 ek liszt,
- 1 csokor apróra vágott petrezselyem levél,
- só, bors,
- olaj,
Elkészítése:
A vöröshagymát apróra felszelem, majd 2 ek olajon pár percig párolom. Hozzáadom a felcsíkozott gombát, sózom, borsozom, gyakran kevergetve zyírjára sütöm, majd 1 ek liszttel meghintem. Összeforgatom, és ráöntöm a tejszínt. Pár percig együtt forralom, majd rádobom a petrezselymet. Ha szükséges pici vizet öntök hozzá. Melegen tálalom.
Hozzávalók a spenótos gnocchihoz:
- 15-20 dkg spenót,
- 25 dkg túró,
- 20 dkg liszt,
- 1 tojás,
- só,
- 2 dkg vaj a pirításhoz,
Elkészítése:
A spenótot forrásban lévő vízbe dobom, és pár másodpercig fonnyasztom, majd szűrőlapáttal kiemelem, és szitába teszem lecsöpögni, és lehűlni. Aprítóba teszem a túróval, és a tojással együtt, és krémesre keverem. Egy tálba kiöntöm, hozzákeverem a lisztet, majd sima, lágy tésztát gyúrok.
A tésztát 4 részre osztom, és hüvelykujj vastagságú rúdakká sodrom. A szélességével megegyező hosszúságú darabokra vágom.
Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva forr, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket.
A forró spenótos gnocchit a gombás mártással tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: