Anna konyhája

Spenótos gnocchi tejszínes gombamártással

 dsc02986_1.JPG

Hozzávalók a tejszínes gombához:

  1. 25-30 dkg gomba ( csiperke ),
  2. 1 fej vöröshagyma,
  3. 2 dl tejszín,
  4. 1 ek liszt,
  5. 1 csokor apróra vágott petrezselyem levél,
  6. só, bors,
  7. olaj,

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra felszelem, majd 2 ek olajon pár percig párolom. Hozzáadom a felcsíkozott gombát, sózom, borsozom, gyakran kevergetve zyírjára sütöm, majd 1 ek liszttel meghintem. Összeforgatom, és ráöntöm a tejszínt. Pár percig együtt forralom, majd rádobom a petrezselymet. Ha szükséges pici vizet öntök hozzá. Melegen tálalom.

Hozzávalók a spenótos gnocchihoz:

  1. 15-20 dkg spenót,
  2. 25 dkg túró,
  3. 20 dkg liszt,
  4. 1 tojás,
  5. só,
  6. 2 dkg vaj a pirításhoz,

Elkészítése:

A spenótot forrásban lévő vízbe dobom, és pár másodpercig fonnyasztom, majd szűrőlapáttal kiemelem, és szitába teszem lecsöpögni, és lehűlni. Aprítóba teszem a túróval, és a tojással együtt, és krémesre keverem. Egy tálba kiöntöm, hozzákeverem a lisztet, majd sima, lágy tésztát gyúrok.

A tésztát 4 részre osztom, és hüvelykujj vastagságú rúdakká sodrom. A szélességével megegyező hosszúságú darabokra vágom.

Kifőző fazékba vizet forralok, amit sózok, és 1 ek olajat öntök bele. Amikor lobogva forr, két részletben kifőzöm a nudlikat. A víz tetejére feljött tésztákat szűrővel kiemelem, lecsöpögtetem, majd egy serpenyőben megforrósított vajra öntöm. Rázogatva keverem, hogy a vaj fényesre bevonja a felszínüket.

A forró spenótos gnocchit a gombás mártással tálalom.

dsc02985_1.JPG

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!