Anna konyhája

Sült csirke különlegesen

 dsc02945.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 közepes nagyságú egész csirke,
  2. 2 savanykás alma,
  3. 10 dkg füstölt trappista sajt lereszelve,
  4. 1 dl tejszín,
  5. 5 dkg darált dió,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 1 tojás,
  8. 1 ek rizsliszt,
  9. 3-4 gerezd fokhagyma,
  10. só,
  11. bors,

Elkészítése:

A megtisztított csirkét 6-8 darabra vágom, és megsózom. 2 dkg vajon mindkét oldalukat jól átsütöm. egy nagyobb méretű, lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem.

Az almát meghámozom, kicsumázom, lereszelem, majd összekeverem a felvert tojással, a tejszínnel, a darált dióval, a reszelt sajttal, a rizsliszttel, a szétzúzott fokhagymával, a sóval, és a borssal. Az így kapott sűrű krémet vastagon rákenem a csirkedarabokra, majd a maradék vajat a tetejére morzsolom.

A tálat lefedem, és 170 °C-os sütőben, kb 40 perc alatt puhára sütöm. Végül a tetőt leveszem, és addig pirítom, amíg szép aranybarna színű lesz. 

Tepsiben sült, petrezselymes burgonyával, ecetes szilvával tálalom.

dsc02944.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!