Hozzávalók:
- 1 db kaliforniai paprika,
- 10 dkg házi füstölt nyers sonka,
- 10 dkg parmezán sajt,
- 10 dkg kecske-gomolya,
- 1 fej vöröshagyma,
- 15 dkg liszt,
- 1 csom, sütőpor,
- 0,5 dl olivaolaj,
- 5-6 db tojás,
- vaj a sütőforma kikenéséhez,
Öntethez:
- 3 dl tejföl,
- 1 csokor metélő fokhagyma,
Elkészítése:
A tojásokat egy tálba felütöm és villával felverem. Apróra felkockázom, majd beleteszem a többi hozzávalót is, tehát a paprikát, a vöröshagymát, a sonkát, a sajtokat, a sütőporos lisztet, és az olajat. Alaposan összekeverem.
Egy 26 cm átmérőjű sütőformát kivajazok, és a masszát beleöntöm, megrázogatva elegyengetem.
170 °C-ra előmelegített sütőben, 30-35 percig sütöm. A teteje szépen megpirosodik, belül puha, könnyű marad.
Fokhagymás tejföllel fogyasztottuk !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: