Hozzávalók:
- 2 póréhagyma fehér szára,
- 1 db burgonya,
- 1 kis szál friss kakukkfű,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg vaj,
- 1 dl száraz fehérbor,
- 5.6 dl zöldség alaplé,
- só,
- bors,
Az ízesített pirított zsemlekockákhoz:
- 2 szikkadt zsemle,
- 2 ek olivaolaj,
- 2.3 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítom, megmosom és felkockázom.
A póréhagymát megmosom, a szárrészt levágom és felkarikázom.
Egy lábosban a vajat megolvasztom, rászórom a hagymakarikákat, a fokhagymát, rádobom a kakukkfüvet, és néha kevergetve, 10-15 perc alatt puhára párolom. A kakukkfüvet kidobom.
Felöntöm a zöldség alaplével és a borral. Hozzáadom a burgonyát és addig főzöm, amíg meg nem puhul. Közben sózom, borsozom, botmixerrel összeturmixolom.
Ízesített zsemlekockák elkészítése:
A zsemléket kockákra felszelem.
Egy serpenyőben az olivaolajat a felaprított fokhagymával felforrósítom. Beleszórom a zsemlekockákat, és összeforgatom, kevergetve pirítom. A tűzről leveszem, egy lapos jénai tálba átöntöm, és a reszelt sajttal beszórom. Mikróba teszem és a sajtot ráolvasztom.
A forró levest tálkákba merem és a zsemlekockákkat a tetejére szórom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: