Hozzávalók:
- 8-10 szelet mellfilé,
- só,
- 1 tk őrölt piros paprika,
- 1 tk provence-i fűszerkeverék,5 ek olaj,
- 10 dkg panco morzsa + 10 dkg durvára aprított mogyoró,
- 10 dkg liszt,
- 3-4 tojás,
- olaj a kisütéshez,
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és nem klopfolom ki.
A sót, a pirospaprikát és a provence-i fűszerkeveréket összekeverem, és a hússzeleteket befűszerezem. Pár órát állni hagyom a hűtőben.
Közben előkészülök a panírozáshoz. A tojásokat felütöm, villával felhabosítom, a mogyorót a panco morzsával összekeverem.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a tojásokba forgatom, végül a mogyorós – panco morzsát alaposan rányomkodom.
Közepesen forró, bő olajban, nem túl erős lángon sütöm. Az olaj a húsokat félig lepje el. Csak akkor fordítom meg a hús, amikor az oldalán már látszik, hogy megsült az alja.
Krumplipüréhez:
- 8-10 db burgonya,
- 2 dkg vaj,
- 1 dl tej,
- só
- 1 csokor snidling vagy metélő fokhagyma,
- 1 marék zöldborsó,
- 1 marék zöldbab,
A zöldbabot és a zöldborsót enyhén sós vízben pár percig főzöm. Vigyázok, hogy friss, ropogós maradjon, semmiképp se főljön szét ! Leszűröm, és lefedve gőzében hagyom felhasználásig.
A burgonyát megtisztítom, felszeletelem, és enyhén sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, majd krumplitörővel összetöröm. Hozzáadom a tejet és a vajat, majd elektromos habverővel habosra keverem. A mikor kész hozzákeverem a borsót és a zöldbabot.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: