Anna konyhája

Fűszeres mellfilé mogyoróbundábanban, zöldborsós burgonya pürével

 dsc02781.JPG

Hozzávalók:

  1. 8-10 szelet mellfilé,
  2. só,
  3. 1 tk őrölt piros paprika,
  4. 1 tk provence-i fűszerkeverék,5 ek olaj,
  5. 10 dkg panco morzsa + 10 dkg durvára aprított mogyoró,
  6. 10 dkg liszt,
  7. 3-4 tojás,
  8. olaj a kisütéshez,

Elkészítése:

A csirkemellet vékony szeletekre vágom, és nem klopfolom ki.

A sót, a pirospaprikát és a provence-i fűszerkeveréket összekeverem, és a hússzeleteket befűszerezem. Pár órát állni hagyom a hűtőben.

Közben előkészülök a panírozáshoz. A tojásokat felütöm, villával felhabosítom, a mogyorót a panco morzsával összekeverem.

A hússzeleteket először lisztbe, majd a tojásokba  forgatom, végül a mogyorós – panco morzsát alaposan rányomkodom.

Közepesen forró, bő olajban, nem túl erős lángon sütöm. Az olaj a húsokat félig lepje el. Csak akkor fordítom meg a hús, amikor az oldalán már látszik, hogy megsült az alja.

Krumplipüréhez:

  1. 8-10 db burgonya,
  2. 2 dkg vaj,
  3. 1 dl tej,
  4. 1 csokor snidling vagy metélő fokhagyma,
  5. 1 marék zöldborsó,
  6. 1 marék zöldbab,

A zöldbabot és a zöldborsót enyhén sós vízben pár percig főzöm. Vigyázok, hogy friss, ropogós maradjon, semmiképp se főljön szét ! Leszűröm, és lefedve gőzében hagyom felhasználásig.

A burgonyát megtisztítom, felszeletelem, és enyhén sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, majd krumplitörővel összetöröm. Hozzáadom a tejet és a vajat, majd elektromos habverővel habosra keverem. A mikor kész  hozzákeverem a borsót és a zöldbabot.

dsc02779.JPG

dsc02780.JPG

dsc02782.JPG

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!