Anna konyhája

Olasz almáspite

 dsc02794.JPG

Hozzávalók:

  1. 5-6 db savanykás alma,
  2. 1 citrom leve,
  3. 25 dkg liszt,
  4. 1 tk szódabikarbóna,
  5. 10-15 dkg cukor,
  6. 2 ek vanília kivonat,
  7. 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj, 
  8. 3 tojás,
  9. 1 dl tej,
  10. 1 citrom reszelt héja,
  11. csipet só,

Elkészítése:

 Az almákat megtisztítom, a magházát eltávolítom, és vékony szeletekre vágom. Közben egy citrom kifacsart levébe forgatom.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.

Egy tálba habosra keverem a tojások sárgáit a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom a vajat, a tejet, a citrom lereszel héját, végül a szódabikarbónás lisztet. Simára keverem, majd hozzáadom a keményre vert habot is.

Kivajazok-lisztezek egy 23 cm átmérőjű kapcsos torta formát. A tészta masszát beleöntöm, és elsimítom.

Az almaszeleteket sűrűn a tészta tetejére nyomkodom.

A 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütöm. Félidőben a tészta tetejére sütőpapírt terítettem, hogy ne barnuljon meg a tészta teteje. Tűpróbával ellenőriztem a sütést.

A megsült tésztát vékony pengéjű késsel elválasztottam az oldalától, és a kapcsos oldallapot leemeltem.

A langyosra hűlt tésztát lapáttal, a torta forma aljáról, egy tálaló tálra átemeltem. A tetejét porcukorral behintettem, és már tálaltam is. Lehelet könnyű, puha, ízletes és mutatós sütemény. Nem utolsó sorban, nagyon gyorsan elkészíthető.

dsc02787.JPG

dsc02788.JPG

dsc02790.JPG

dsc02792.JPG

dsc02793.JPG

dsc02795.JPG

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!