Hozzávalók:
- 5-6 db savanykás alma,
- 1 citrom leve,
- 25 dkg liszt,
- 1 tk szódabikarbóna,
- 10-15 dkg cukor,
- 2 ek vanília kivonat,
- 10 dkg szoba hőmérsékletű vaj,
- 3 tojás,
- 1 dl tej,
- 1 citrom reszelt héja,
- csipet só,
Elkészítése:
Az almákat megtisztítom, a magházát eltávolítom, és vékony szeletekre vágom. Közben egy citrom kifacsart levébe forgatom.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.
Egy tálba habosra keverem a tojások sárgáit a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom a vajat, a tejet, a citrom lereszel héját, végül a szódabikarbónás lisztet. Simára keverem, majd hozzáadom a keményre vert habot is.
Kivajazok-lisztezek egy 23 cm átmérőjű kapcsos torta formát. A tészta masszát beleöntöm, és elsimítom.
Az almaszeleteket sűrűn a tészta tetejére nyomkodom.
A 170 °C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütöm. Félidőben a tészta tetejére sütőpapírt terítettem, hogy ne barnuljon meg a tészta teteje. Tűpróbával ellenőriztem a sütést.
A megsült tésztát vékony pengéjű késsel elválasztottam az oldalától, és a kapcsos oldallapot leemeltem.
A langyosra hűlt tésztát lapáttal, a torta forma aljáról, egy tálaló tálra átemeltem. A tetejét porcukorral behintettem, és már tálaltam is. Lehelet könnyű, puha, ízletes és mutatós sütemény. Nem utolsó sorban, nagyon gyorsan elkészíthető.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: