Anna konyhája

Karfiol krémleves

dsc02297.JPG

Hozzávalók:

  1. 1 kisebb fej karfiol,
  2. 3 szál sárgarépa,
  3. 1/2 fej karalábé,
  4. 2 szál petrezselyem,
  5. 1 db burgonya,
  6. 1 ek házi vegeta,
  7. só, bors,
  8. kb 2 dl tejszín,

A levesfeltéthez:

  1. 10 dkg házi szalonna,
  2. 10 dkg házi kolbász,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 2 ek olaj vagy 1 ek zsír,
  5. 2-3 ek liszt,

Elkészítése:

Az olajat vagy zsírt felforrósítom, és az apróra kockázott szalonnát zsírjára pirítom. Egy szűrőlapáttal kiszedem, lecsöpögtetem. A maradék zsírban kisütöm a felaprított kolbászt, szűrőlapáttal kiszedem, és a szalonnához teszem.A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra szelem és lisztbe forgatom. A felesleges lisztet lerázom, és a maradék forró zsírban ropogósra, aranysárgára sütöm. A megmaradt zsírt félreteszem.

A megtisztított és felaprított zöldeket a megmaradt, és most már jó fűszeres zsírba pár percig átforgatom, párolom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezem, és puhára főzöm.

Botmixerrel pürésítem, tejszínnel hígítom, és még egyszer felforralom.

A kész krémlevest tányérba merem, és a kisütött feltétekkel megszórom.

dsc02288.JPG

felteszem főlni…

dsc02289.JPG

pürésítem…

dsc02293.JPG

kész a ropogós leves feltét…

dsc02292.JPG

dsc02296.JPG

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!