Anna konyhája

Molnárkalács

dsc02019.JPG

Hozzávalók :

  1. 20 dkg liszt,
  2. 1 ek cukor, ( a mennyisége növelhető, ha valaki nagyon édesszájú )
  3. 2-3 csom. vaníliás cukor,
  4. 1 tojás,
  5. 3 dl víz,
  6. 2 ek étolaj,
  7. csipet só,

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálba mérem, és teljesen simára kikeverem.

Egy öntöttvas ostyasütő mindkét belső lapját lehelet vékonyan olajjal kikenem. Sajnos igazi molnárkalács sütőformám nincs, de ebben is éppolyan jó lett ! 🙂

Teljes lángon mindkét felét felforrósítom, majd kinyitom, és egy evőkanál tésztamasszát öntök a közepére. Azonnal összezárom, összeszorítom. Akkor jó a hőmérséklete a sütőnek, ha hallani ahogy “sír” a tészta a vaslapok között !

Pár másodperc után megfordítom, a másik felét is megsütöm, majd az ostyát egy lapáttal leemelem. Így folytatom, amíg el nem fogy a massza.

Nagyon friss, ropogós, kellemes ízű !  Sajnálom, hogy eddig ezt a receptet nem ismertem !

dsc02005.JPG

dsc02006.JPG

dsc02008.JPG

dsc02019.JPG

dsc02021.JPG

dsc02022.JPG

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!