Hozzávalók :
- 20 dkg liszt,
- 1 ek cukor, ( a mennyisége növelhető, ha valaki nagyon édesszájú )
- 2-3 csom. vaníliás cukor,
- 1 tojás,
- 3 dl víz,
- 2 ek étolaj,
- csipet só,
Elkészítése:
A hozzávalókat egy tálba mérem, és teljesen simára kikeverem.
Egy öntöttvas ostyasütő mindkét belső lapját lehelet vékonyan olajjal kikenem. Sajnos igazi molnárkalács sütőformám nincs, de ebben is éppolyan jó lett ! 🙂
Teljes lángon mindkét felét felforrósítom, majd kinyitom, és egy evőkanál tésztamasszát öntök a közepére. Azonnal összezárom, összeszorítom. Akkor jó a hőmérséklete a sütőnek, ha hallani ahogy “sír” a tészta a vaslapok között !
Pár másodperc után megfordítom, a másik felét is megsütöm, majd az ostyát egy lapáttal leemelem. Így folytatom, amíg el nem fogy a massza.
Nagyon friss, ropogós, kellemes ízű ! Sajnálom, hogy eddig ezt a receptet nem ismertem !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: