Anna konyhája

Mexikói pizza vagy quesadillas

          

 

Hozzávalók a tortilla tésztához:

  1. 20 dkg teljes kiőrlésű liszt,
  2. 10 dkg kukoricaliszt,
  3. 1 kk só, 1 ek olivaolaj,
  4. 1 ek étolaj,
  5. langyos víz,

A töltelékhez: (természetesen tetszőlegesen variálható )

  1. sonkaszeletek vagy kolbász karikák,
  2. vöröshagyma és lila hagyma karikák,
  3. jól olvadó sajtok, (nekem gouda és ementáli volt  )

Elkészítése:

A liszteket, a sóval és az olajokkal összemorzsolom, majd vízzel közepes keménységű tésztát gyúrok. Meghengergetem, majd 8 egyenlő darabra vágom. Gömbölyű gombócokat készítek.  Egy órát pihentetem, majd palacsinta serpenyő méretű kerek lapot sodrok. Felforrósítom a serpenyőt, a tortilla lapokat elősütöm. Mindkét oldalát 1-2 percig sütöm, közben többször megforgatom egy lapáttal.

A lapot a serpenyőben hagyom, és a lángot tartalékra veszem.

Rápakolom a töltelékeket. Először a sonkaszeleteket, majd a vöröshagyma karikákat, végül a sajttal befedem. A sajtszeleteket a szélekhez közel teszem, hogy összeolvassza a lapokat. Egy másik tortilla lappal betakarom. 

A lángot felerősítem, és mindkét oldalát megpirítom. Én egy azonos méretű fedővel  préselem össze a két betöltött lapot, majd lapáttal megfordítom, és a másik felét is megpirítom.

Tányérra csúsztatom, négy részre vágom, és már forrón tálalom is.

sonkás-sajtos-lila hagymás

kolbászos-sajtos-lila hagymás

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!