Anna konyhája

Svéd ropogós kenyér

dsc01884.JPG

Hozzávalók:

  1. 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
  2. 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt,
  3. 4,5 dkg zabpehely,
  4. 5 dkg lenmag,
  5. 5 dkg napraforgómag,
  6. 5 dkg, tökmag,
  7. 5 dkg szezámmag,
  8. 1,5 kk só, 
  9. 1 tk sütőpor,
  10. 1 dl olaj,
  11. 2 dl víz

Elkészítése:

A magokat serpenyőben folyamatos kevergetés-rázogatás mellett megpirítom. Egy tálba öntöm, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. Összekeverem, majd kézzel összeállítom. Pontosan lemérve kétfelé veszem.

Egy sütőpapírt a gáztepsibe terítek. A közepére rámérek  25×30 cm-es téglalapot. A massza felét ráhalmozom, és sodrófával a kívánt méretűre sodrom. Hosszában három, széltében öt részre osztom. Tehát 15 db 10×5 cm-es  téglalapra szeletelem. Egy nagyobb méretű késsel csak a késpengét lenyomva vágom !! (a magok miatt húzni nem lehet a kést )

A másik adaggal ugyanígy járok el. A két teosit egyszerre sütöm. Légkeveréssel, 170 °C-on, 30 perc alatt tökéletesen ropogósra pirul. Kihűlés után ruhaszalvétával bélelt, fedeles tálcára raktam.

A boltival összehasonlítani sem lehet ! Nagyon jó ízű, ropogós, akár önmagában is fogyasztható, de a kenyeret is tökéletesen helyettesítheti ! 

Ezt a remek receptet itt találtam.

dsc01879.JPG

sütés előtt…

dsc01883.JPG

dsc01885.JPG

dsc01887.JPG

dsc01888.JPG

dsc01889.JPG

dsc01890.JPG

dsc01892.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!