Anna konyhája

Gombával töltött fenséges libacomb

 dsc01563.JPG

Hozzávalók:

  1. 4 kisebb kicsontozott libacomb,
  2. 30 dkg gomba,
  3. 1 tojás,
  4. 1 csomó petrezselyemzöld,
  5. 2 dl tejföl,
  6. 2 nagy fej vöröshagyma,
  7. 20 dkg reszelt sajt,
  8. 1/2 dl száraz fehérbor,
  9. 3 gerezd fokhagyma,
  10. só, őrölt bors,

Elkészítése:

A megtisztított gombát nagyon apróra vágom, majd összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával, és a reszelt sajt 1/3-ával. 

A libacombokat kiterítem, és a csontok helyére kenem a tölteléket. Az alsó combrészre ráhajtom a felső combrészt, és hústűvel összetűzöm. A pufók combokat lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem. Aláöntöm a bort és még 1 dl vizet, mellékarikázom a megtisztított vöröshagymát, és leöntöm a tejföllel. Rászórom a maradék reszelt sajtot, majd a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepes lángon kb 1 órát párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús. Ha puha, akkor fedő nélkül mindkét oldalát pirosra sütöm. Időnként meglocsolom a saját mártásával.

Francia salátával tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!