Hozzávalók:
- 4 kisebb kicsontozott libacomb,
- 30 dkg gomba,
- 1 tojás,
- 1 csomó petrezselyemzöld,
- 2 dl tejföl,
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 20 dkg reszelt sajt,
- 1/2 dl száraz fehérbor,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só, őrölt bors,
Elkészítése:
A megtisztított gombát nagyon apróra vágom, majd összekeverem a nyers tojással, sóval, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel, a zúzott fokhagymával, és a reszelt sajt 1/3-ával.
A libacombokat kiterítem, és a csontok helyére kenem a tölteléket. Az alsó combrészre ráhajtom a felső combrészt, és hústűvel összetűzöm. A pufók combokat lapos, tűzálló tálra egymás mellé teszem. Aláöntöm a bort és még 1 dl vizet, mellékarikázom a megtisztított vöröshagymát, és leöntöm a tejföllel. Rászórom a maradék reszelt sajtot, majd a tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőbe teszem. Közepes lángon kb 1 órát párolom, majd ellenőrzöm, hogy megpuhult-e a hús. Ha puha, akkor fedő nélkül mindkét oldalát pirosra sütöm. Időnként meglocsolom a saját mártásával.
Francia salátával tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: