A receptet itt találtam.
Hozzávalók:
- 2 dl lenmagpehely,
- 2 dl rizsliszt,
- 2 dl zabkorpa,
- 2 marék kukoricapehely,
- 1 tojás,
- 1 banán,
- 2 ek olaj,
- 2 ek cukor nélküli baracklekvár,
- 1 tk őrölt fahéj,
Elkészítése:
A banánt apró kockákra vágom. A hozzávalókat kimérem, és egy tálba összegyűjtöm a belevalókat. Kézzel összedolgozom. Egy ragacsos masszát kaptam. Legalább 30 percre a hűtőbe teszem, könnyebben dolgozok vele, ha kicsit áthűlt.
Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi golyókat , egymástól tisztes távolságra rakok. Egy evőkanál domború felével vékonyra lapítom a golyókat. 180°C-on, 15-20 perc alatt ropogósra sütöm.
Igazi ropogós, fogyókúrás keksz,nagyon finom ízzel és illattal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: