Az alaphoz:
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma,
- 3-4 gerezd áttört fokhagyma, vagy 1/2 ek fokhagyma granulátum.
- 1-2 ek olivaolaj
Száraz hozzávalók :
- 1/2 tk só,
- 1/2 tk őrölt bors,
- 1/2 tk őrölt, csípős pirospaprika,
- 1 dl nádcukor,
Folyékony hozzávalók :
- 2 dl ketchup,
- 3 ek dijoni csípős mustár,
- 3 ek borecet,
- 2 ek Worcestershire szósz,
- 1 ek szójaszósz,
- 4 ek méz,
- 1/2 tk Tabasco szósz,
Elkészítése:
Összekeverem egy kis tálkában a száraz hozzávalókat, majd egy másikban a folyékony hozzávalókat.
Egy kis lábasban, olivaolajon megpárolom 1-2 percig a hagymákat, majd hozzáadom a száraz hozzávalókat. Pirítok rajta egyet, majd a folyékony hozzávalókat ráöntöm, és kb 10-15 ercig lassú tűzön, besűrűsödésig főzöm.
Felhasználom húsok pácolásához, vagy mártogatósként. A hűtőben, jól záródó üvegben hónapokig eláll.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: