Anna konyhája

Barackos batyu

 

 dsc00241.JPG

Hozzávalók:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 5 dkg porcukor,
  3. csipet só,
  4. 1 tk sütőpor,
  5. 12 dkg hideg vaj,
  6. 1 db tojássárgája,

Töltelékhez:

  1. 5-6 db nagyobb méretű őszibarack,
  2. 5 dkg barna cukor,
  3. 1 cs vaníliás cukor,
  4. 1 tk fahéj
  5. 1 ek kukorica keményítő

Lekenéshez: 1 tojás

Elkészítése:

A liszthez keverem a sütőport, a cukrot, megsózom, majd belekockázom a hideg vajat. Az egészet összemorzsolom, hozzáadom a tojást, ha szükséges az összeállításhoz, akkor egy kanál  hideg vizet adok hozzá, és gyors mozdulatokkal kerek cipóvá gyúrom össze. Legalább fél órára a hűtőbe teszem.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral.

A barackokat meghámozom, kimagozom, és kockákra szelem. Egy tálban összekeverem a cukorral, a vaníliával, és a fahéjjal, majd kevergetve forrásig melegítem. Főzni nem kell. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a keményítőt, majd hagyom kihűlni.

A lehűlt tésztát 5 egyenlő részre osztom, majd egy lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú kerek lappokká sodrom őket. A lehűlt tölteléket 5 egyenlő részre osztom gondolatban, és a tészta lapok közepére halmozom. A tészta széleit összecsipkedve a töltelékre hajtom úgy, hogy a közepe nyitva maradjon. Felvert tojással bekenem.

200 °C-ra előmelegített sütőben  25-30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd a tetejét porcukorral leszórom. Nagyon finom, könnyű, nyári sütemény.

dsc00232.JPG

dsc00233.JPG

dsc00239.JPG

dsc00247.JPG

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!