Anna konyhája

Almás tarisznya

 dsc00245.JPG

Hozzávalók:

  1. 60 dkg liszt,
  2. 12 dkg hideg vaj,
  3. csipet só,
  4. 1 kk cukor,
  5. 1 ek tejföl,

Töltelékhez:

  1. 50 dkg megtisztított alma,
  2. 5 dkg cukor,
  3. őrölt fahéj,
  4. vaníliás cukor,
  5. 1/2 citrom kifacsart leve,
  6. 1 ek kukorica keményítő

Lekenéshez: 1 tojás

Elkészítése:

A liszthez keverem  a cukrot, megsózom, majd belekockázom a hideg vajat. Az egészet összemorzsolom, hozzáadom a tejfölt, és gyors mozdulatokkal kerek cipóvá gyúrom össze. Legalább fél órára a hűtőbe teszem.

Egy gáztepsit kibélelek sütőpapírral.

Az almákat meghámozom, kimagozom, és kockákra szelem. Egy tálban összekeverem a cukorral, a vaníliával,citromlével, és a fahéjjal, majd kevergetve forrásig melegítem. Főzni nem kell. Leveszem a tűzről és hozzákeverem a keményítőt, majd hagyom kihűlni.

A lehűlt tésztát 5 egyenlő részre osztom, majd egy lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságú kerek lappokká sodrom őket. A lehűlt tölteléket 5 egyenlő részre osztom, és a tészta lapok közepére halmozom. A tészta széleit összecsipkedve a töltelékre hajtom úgy, hogy a közepe nyitva maradjon. A felvert tojással a külső széleit bekenem.

200 °C-ra előmelegített sütőben  25-30 perc alatt aranybarnára sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd a tetejét porcukorral leszórom. Nagyon finom, könnyű, nyári sütemény.

dsc00236_1.JPG

dsc00238_1.JPG

dsc00244.JPG

dsc00246.JPG

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!