Hozzávalók:
- 50 dkg főtt csirkemell,
- 4 ek kukoricapehely,
- 2-3 ek tejföl,
- 4 gerezd fokhagyma,
- só, bors,
- 2 tojás,
- 2 ek tönkölymorzsa,
A panírhoz:
- 2 tojás,
- 3 ek liszt,
- 3 ek kukoricapehely morzsa
A kisütéshez olaj
Elkészítése:
A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a morzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet meglágyítom a tejföllel, és a tojásokkal. Egy viszonylag kemény, de jól formálható masszát kapok.
Belisztezem a munkalapot, rudakat formázok, amiket végig hengergetem a lisztezett felületen, így szép hengereket kapok, ráadásul a panírozás első fázisát is letudom, Ezek után azonnal a felvert tojásba mártom, majd a kukoricamorzsában tökéletesítem a formát.
Bő, forró olajban percek alatt aranybarnára sütöm őket.
Sült krumplival, sok salátával, vagy mártással tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: