Anna konyhája

Csirke krokett

 dsc00046.JPG

Hozzávalók:

  1. 50 dkg főtt csirkemell,
  2. 4 ek kukoricapehely,
  3. 2-3 ek tejföl,
  4. 4 gerezd fokhagyma,
  5. só, bors,
  6. 2 tojás,
  7. 2 ek tönkölymorzsa,

A panírhoz:

  1. 2 tojás,
  2. 3 ek liszt,
  3. 3 ek kukoricapehely morzsa

A kisütéshez olaj

Elkészítése:

A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a morzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet meglágyítom a tejföllel, és a tojásokkal. Egy viszonylag kemény, de jól formálható masszát kapok.

Belisztezem a munkalapot, rudakat formázok, amiket végig hengergetem a lisztezett felületen, így szép hengereket kapok, ráadásul a panírozás első fázisát is letudom, Ezek után azonnal a felvert tojásba mártom, majd a kukoricamorzsában  tökéletesítem a formát.

Bő, forró olajban percek alatt aranybarnára sütöm őket.

Sült krumplival, sok salátával, vagy mártással tálalom.

dsc00045.JPG

dsc00040.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!