Hozzávalók:
- 30 dkg megtisztított szeder,
- 30 dkg megtisztított egres,
- 2 dl bodzaszörp,
- ízlés szerint cukor vagy édesítőszer,
- csipet só,
- 1 csom vanília pudingpor,
Elkészítése:
A gyümölcs 1/3-át félreteszem, a többit 1 dl hideg vízzel összeturmixolom, majd szitakanálban átszűröm.
A gyümölcspéphez hozzáadok 1 l vizet, ízlés szerint cukrot, pici sót, és kevergetve felforralom.
A pudingport elkeverem a bodza szörppel, és folyamatosan keverve a leveshez öntöm. Mérsékelt tűzön, fedő nélkül besűrűsödésig forralom, közben a félretett gyümölcsöt beledobom . Kihűtöm, majd legalább 3 órára a hűtőbe teszem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: