Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini,
- 30 dkg darált sertéshús,
- 1,5 dkg hajdina,
- só, bors,
- oregáno,
- bazsalikom,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 db zöld paprika,
- 1 db paradicsom,
- 1 csokor metélő fokhagyma,
- 4 szelet füstölt edami sajt,
- olivaolaj
Elkészítése:
A cukkinit, megmosom, két végét levágom, keresztbe és hosszába kettévágom, a magokat eltávolítom. Belül besózom, és félrerakom.
A levágott cukkini végeket, a vöröshagymát, a paprikát és a metélő fokhagymát megtisztítom, majd az aprítógépbe teszem, és apróra szeletem..
A hajdinát egy ek olivaolajon pár percet pirítom, majd kétszeres mennyiségű meleg vízzel felöntöm.Lassú tűzön, lefedve forralom 5 percig, majd leveszem a tűzről és lefedve, gőzében puhulni hagyom.
2 ek olajon a felaprított zöldeket felteszem párolni, majd pár perc után a darált húst is hozzáadom. Sózom és a többi fűszert is rászórom. Felkockázom a paradicsomot, és azt is hozzáadom. Kevergetve párolom, ha megfőtt a hús, a kész hajdinát is hozzákeverem. Leveszem a tűzről.
A cukkiniket olajjal kikent tepsibe teszem, és 180 °C-on elősütöm 10-15 percig.
A húsos masszát a cukkinikbe töltöm, tetejére 1-1 sajt szeletet teszek. Sütőben addig sütöm tovább, amíg a sajt ráolvad , rápirul a tetejére.
Paradicsom salátával tálalom.
aprítás, kivájás…
fűszerezés, párolás
az elősütött cukkinik betöltése
megsülve…kész az ebéd !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: