Hozzávalók.
- kifilézett ponty,
- 2-3 db / fő, héjában főtt burgonya,
- paradicsom,
- paprika,
- vöröshagyma,
- só,
- őrölt piros paprika,
- húsos, házi füstölt szalonna,
- tejföl,
- zsiradék, oliva olaj,
Elkészítése:
A burgonyát héjastól megfőzöm, majd lehéjazom, és vékony karikákra szelem.
A szalonnát vékony szeletekre vágom.
A kifilézett ponty belső oldalát 1/2 cm-enként a külső bőrt NEM átvágva beirdalom, mindkét oldalát besózom, piros paprikával megszórom, oliva olajjal bespriccelem. A vágásokba vékony szalonna csíkokat illesztek, egy fedeles jénai tálba rakom, és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
A paprikát paradicsomot és a vöröshagymát vékonyra felkarikázom.
A tejfölbe piros paprikát keverek.
A felszeletelt, főtt burgonyát egy mély, kizsírozott tepsibe terítem, a halakat a bőrével lefelé ráfektetem, a paprikát, a paradicsomot és a vöröshagymát köré, illetve rárakom. Az egészet a paprikás tejföllel alaposan belocsolom, lefóliázom, vagy tetővel lefedem, és 200°C-on 30 percig párolom, majd a tetőt levéve megpirítom.
Olasz rizlinggel tálalom! 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: