Anna konyhája

Sajtos bundás mellfilé chilis öntettel

dsc09614.JPG 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke mellfilé kockákra vágva,
  • 1 db tojás,
  • 1 ek tejföl,
  • só,
  • liszt,
  • 5 ek durvára darált zsemlemorzsa,
  • 7 dkg reszelt füstölt sajt,
  • olaj,

Elkészítése:

A tojást felverem, majd hozzáadom a csipetnyi sót és a tejfölt.

A zsemlemorzsát összekeverem a reszelt sajttal és egy pici sóval.

A mellfilé kockákat először lisztbe teszem, majd tojásba mártom, végül vastagon a sajtos morzsába forgatom.

Egy jénai tálat vékonyan olajjal kikenek, a bundázott mellfiléket egymás mellé teszem, majd a tetejüket olajjal bepermetezem. 200 °C-on ropogós-pirosra sütöm. Amikor a teteje szép piros ,a husikat megforgatom, megpirítom.

Párolt rizst és chilis öntetet adtam hozzá.

Az öntethez 2 ek ketchupot, 1 ek chiliszószt és 1 ek. majonézt kevertem össze.

dsc09612.JPG

 

 

 

 
 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!