Hozzávalók:
- 30 dkg házi húsos szalonna,
- 30 dkg darált sertéshús,
- 10 dkg reszelt sajt,
- só, bors,
- 1 tojás,
- 1 ek prézli,
- 3-4 gerezd fokhagyma ,
- 1 kk piros paprika.
Elkészítése.
A darált húshoz keverem a sót, borsot, paprikát, 1 tojást, és a prézlit.
A házi szalonnát hajszálvékony szeletekre vágom elektromos szeletelővel, vagy ennek hiányában, nagyon éles késsel.
Egy fóliát kifektetek, és a szalonnaszeleteket tetőcserép szerűen egymáshoz rakom. Három sort raktam így ki, hogy kb 20×30 cm-es téglalapot kapjak. Erre terítettem rá a darált húst, jól megszórtam reszelt sajttal, és a fólia segítségével szoros hengerré tekertem. Kívülről rátekertem a fóliát, és egy éjszakára a hűtőbe tettem.
Másnap sütőtálba tettem, 3-4 ek olajat, és 1 dl száraz fehérbort öntöttem alá, lefedtem, és 200 °C-on 40 percet sütöttem, majd levettem a tetejét és Salsa szósszal jól beecseteltem. Visszatettem a tetejét, és még 10 percig sütöttem, majd levettem a tetejét, grillezőre állítottam a sütőt, és pár perc alatt megpirítottam a tetejét. Kivétel után lapáttal alányúltam, és átemeltem egy tálra, szezámmaggal megszórtam a tetejét, és hagytam, hogy egy kicsit hűljön.
Fokhagymás krumpli pürével tálaltam, és reszelt vitamin salátát adtam hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: