Hozzávalók:
- 2-2,5 kg , konyhakész, felszeletelt ponty,
- só,
- 1 fej zúzott fokhagyma,
- liszt,
- 3-4 tojás,
- kukorica liszt,
- 1 ek őrölt pirospaprika,
- 1 l étolaj a kisütéshez.
Elkészítése:
A halszeleteket besózom, majd az áttört fokhagymával mindenhol alaposan bedörzsölöm. Hűtőben, lefedve hagyom egy fél napot állni.
Előkészítem a bundázáshoz a lisztet, tojásokat felverem, a kukoricaliszthez piros paprikát keverek.
A halszeleteket egyenként lisztbe, majd tojásba, végül a paprikás kukorica lisztbe forgatom.
Olajsütőben az olajat felforrósítom , és a halszeleteket szép pirosra kisütöm.
Majonézes krumpli salátát tálalok hozzá.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: